Codul galben de ger a fost extins in aproape toata tara, mai putin in judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin, pana luni, potrivit atentionarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In intervalul mentionat, valul de frig va persista, astfel ca vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile minime se vor situa frecvent intre -20 si -15 grade, iar izolat vor cobori si pana la -28 de grade, in timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restranse, nu vor depasi -10 grade.

In cursul noptii de joi spre vineri si pe parcursul zilei de vineri temporar vantul va avea unele intensificari in Moldova si in zona de munte.

ANM a mai emis marti o avertizare cod galben de ger pentru Bucuresti si 19 judete, valabila de marti seara pana joi dimineata, in Oltenia, Muntenia, sudul si estul Transilvaniei fiind anuntate temperaturi minime de minus 20 de grade si, izolat, sub minus 25 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.