Cea mai scazuta temperatura din tara in aceasta iarna, de minus 29,5 de grade Celsius, a fost inregistrata, miercuri dimineata, la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, in timp ce la Brasov au fost minus 28 de grade Celsius, iar la Sibiu minus 23 de grade Celsius.

Cea mai scazuta temperatura din tara, de minus 29,5 de grade Celsius, a fost masurata la statia meteo din Intorsura Buzaului, miercuri dimineata, dupa ora 7.30.

Potrivit meteorologilor, temperaturile au continuat sa scada, iar miercuri dimineata s-au inregistrat valori termice minime extrem de scazute in centrul tarii, cu pana la 20 de grade Celsius sub limita gerului.

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu a declarat corespondentului MEDIAFAX ca dimineata de miercuri a fost geroasa in toata Transilvania, minimele diminetii variind intre minus 29,5 grade Cesius la Intorsura Buzaului si minus 14 grade Celsius la Targu Mures.

Astfel, in judetul Covasna, in afara minimei nationale a iernii de pana in prezent masurata la Intorsura Buzaului, s-au mai inregistrat valori termice minime de minus 20,5 grade Celsius in localitatile Targu Secuiesc si Baraolt, in timp ce in judetul Brasov cel mai frig, minus 28 de grade Celsius, a fost in municipiul resedinta, in localitatea Fagaras au fost minus 25 de grade Celsius, iar la Predeal mercurul a coborat in termometre pana la minus 19 grade Celsius si stratul de zapada masoara 35 de centimetri.

In judetul Sibiu, temperaturile minime ale diminetii de miercuri au fost cuprinse intre minus 23 de grade Celsius in municipiul Sibiu si minus 18 de grade la Dumbraveni, in judetul Alba au fost minus 19 grade Celsius la Campeni si cel mai cald, minus 17 grade Celsius, la Sebes, in timp ce in Harghita meteorologii au masurat minus 19 grade Celsius la Bucin, minus 18 grade la Toplita si Joseni si minus 17 grade Celsius la Miercurea Ciuc.

Cea mai ridicata temperatura minima din Transilvania, de minus 14 grade Celsius, a fost consemnata la Targu Mures.

In zona montana din Transilvania au fost minus 21,7 grade Celsius la Varful Omu, iar stratul de zapada masoara 110 centimetri, la Balea Lac au fost minus 18 grade Celsius si stratul de zapada este de 90 de centimetri, la Varful Lacauti s-a inregistrat o valoare termica minima de minus 17 grade Celsius si zapada de 81 de centimetri, in vreme ce la Rosia Montana temperatura a coborat pana la minus 14 grade Celsius, iar stratul de zapada masoara doar 17 centimetri.

Citeste si:
Cea mai scazuta temperatura din acest sezon, la Intorsura Buzaului
Cea mai scazuta temperatura...

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti, o atentionare meteorologica cod galben de ger in intervalul 19 ianuarie, ora 18.00 - 21 ianuarie, ora 10.00, pentru Oltenia, Muntenia, sudul si estul Transilvaniei, prognozand minime de minus 20 pana la minus 15 grade Celsius, izolat sub minus 25 grade Celsius. Meteorologii avertizeaza ca vremea se va mentine deosebit de rece, local geroasa noaptea si dimineata, pana in jurul datei de 26 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.