Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, ca promovarea cotelor de gen este o dorinta de maturizare si modernizare a societatii, in contextul in care oferta politica a partidelor este dominata de barbati, se poate spune ca se mimeaza respectarea drepturilor a 52% din populatie.

„(Legea cotelor de gen-n.r.) este o cauza in jurul careia putem sa ne solidarizam, dovada ca astazi este atat de multa lume prezenta aici din tot spectrul politic si din toate institutiile politice din Romania. As interpreta acest lucru ca o dorinta de maturizare si de modernizare a societatii noastre, care ar putea lasa in urma prejudecati, inegalitati, discriminare”, a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, la dezbaterea „Reprezentarea de gen in politica –solutii si provocari”, organizata de PNL.

Alina Gorghiu a afirmat ca innoirea clasei politice este „tema numarul 1 de pe agenda publica” si pentru a raspunde acestei agende politicieni nu pot rata oportunitatea valorificarii experientei femeilor – „extrem de pretioasa pentru viata politica”.

„Daca noi, politicienii de astazi, vrem cu adevarat sa raspundem acestei agende, nu putem rata acest moment. Experienta femeilor (profesionala, de viata, sociala) este extrem de pretioasa pentru viata politica. Pe masura accesului femeilor in parlamente sau in administratiile locale, s-a putut observa, in alte state, o imbunatatire considerabila a unor domenii-cheie – ex: ingrijirea copilului, siguranta, legislatia impotriva violentei domestice”, a sustinut copresedintele PNL.

Gorghiu le-a cerut politicienilor sa admita ca „in 25 de ani, femeile din Romania nu au avut, in mod real, un cuvant de spus in politica”, afirmand ca s-a perpetuat o „o forma de discriminare mascata, de inegalitate necorectata”. Copresedintele PNL a mai spus ca, in contextul in care oferta politica a partidelor este dominata de barbati, se poate spune ca se mimeaza respectarea drepturilor a 52% din populatie, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

„E o ipocrizie sa afirmam ca cetatenii au libertatea de a alege pe cine doresc. In realitate, oferta politica a partidelor, dominata in proportie covarsitoare de barbati, le-a ingradit romanilor libertatea de a sustine femeile in functii publice. Practic ne prefacem, mimam ca respectam drepturile a 52% din populatia Romaniei”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a afirmat ca legea cotelor de gen pusa in dezbatere de PNL poate fi perceputa ca o amenintare de catre barbati, afirmand ca o parte dintre acestia se gandesc ca vor fi mai putine locuri disponibile pentru ei in politica, in functii de conducere, insa, este proiectul propus vorbeste despre „fairplay in politica si in societate”.

La dezbatere participa si premierul Dacian Ciolos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.