Barbatul care a santajat-o si amenintat-o pe avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, l-a amenintat pe avocatul Pavel Abraham si a hartuit si amenintat alte trei femei a fost condamant definitiv de Curtea de Apel Brasov la trei ani si doua luni de inchisoare si la daune morale de 20.000 lei.

Georgescu George Romulus a fost condamnat, in prima instanta, de Judecatoria Brasov, pe data de 1 iulie 2015, la doi ani si sase luni de inchisoare, la care s-a adaugat un spor de pedeapsa de opt luni, urmand sa execute pedeapsa de trei ani si doua luni inchisoare pentru opt infractiuni de santaj, amenintare si hartuire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Barbatul a fost judecat pentru santaj si hartuire fata de avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, pentru amenintare fata de avocatul Pavel Abraham si pentru hartuire si amenintare fata de inca trei femei. Din cele cinci victime, doar doua - avocata Crina Marinela Radu si o femeie - s-au constituit parti civile. Judecatorii brasoveni au dispus ca inculpatul sa-i plateasca avocatei Radu suma de 10.000 lei reprezentand daune morale, iar celeilalte victime suma de 2.000 euro (echivalent in lei). Acestora s-au adaugat aproape 3.000 lei cheltuili de judecata.

Georgescu George Romulus a facut apel la decizie, iar pe 15 ianuarie 2016 Curtea de Apel Brasov i-a respins apelul ca nefondat si a mentinut decizia Judecatoriei Brasov, decizia fiind definitiva.

Barbatul, in varsta de 31 de ani, a amenintat-o cu violenta pe avocata familiei Ghinescu, incercand sa o convinga sa spuna ca ea ar fi inventat tot cazul impotriva fostului politist Cristian Cioaca. Georgescu fost arestat preventiv pe 26 ianuarie 2015, pentru santaj si amenintare.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, a depus o plangere la Politia Brasov si la Parchet, la inceputul anului 2015, prin care arata ca a fost contactata telefonic in repetate randuri de un barbat care o ameninta ca o violeaza si chiar o omoara daca nu se duce la o televiziune publica sa spuna ca ea a inventat toate acuzatiile impotriva fostului politist Cristian Cioaca. Barbatul este originar din Pitesti si nu este la prima fapta de amenintare, pe numele lui fiind depuse alte patru plangeri la Politia Brasov, una de la avocatul Pavel Abraham si celelalte de la trei femei.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Intr-unul dintre dosare, din 2012, deschis in urma plangerii unei femei, o fosta iubita, pentru lovire si alte violente, medicii legisti din Pitesti au stabilit ca George Romulus Georgescu nu avea discernamint in momentul comiterii faptei respective. Ori de cate ori se prezenta in fata instantei pentru a raspunde pentru fapta sa, barbatul se apara cu doua documente medicale emise de medicii legisti din Pitesti din care reiesea ca ar avea ceva probleme psihice si ca nu ar fi avut discernamant cand si-a lovit fosta iubita. Totusi, se pare ca barbatul doar simula nebunia, pentru ca atunci cand a fost supus unei noi expertize psihologice, medicii si-au dat seama ca stie foarte bine ce face.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.