Numarul localitatilor fara curent electric a crescut la zece, in judetul Braila, din cauza viscolului, iar un tren a ramas blocat dupa ce plugul locomotivei s-a rupt, in timp ce echipaje de la ISU si Ambulanta intervin la mai multe cazuri medicale semnalate in zone greu accesibile.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, Stefan Stoian, in judet sunt, luni la pranz, zece localitati fara energie electrica, fata de sase cate erau dimineata, fiind afectati peste 5.000 de consumatori. Localitatile fara curent electric sunt Tataru, Pribeagu, Surdila Greci, Ciocile, Rosiori, Baraganul, Perisoru, Berlesti, Zavoaia si Victoria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Treizeci de echipe de la Electrica incearca sa remedieze defectiunile.

Un camion cu militari apartinand Garnizoanei Braila se deplaseaza in zona Insuratei - Baraganul pentru transportul echipamentelor si echipelor Electrica in vederea interventiei pentru remedierea defectiunilor la retelele de energie electrica. De asemenea, un alt camion cu militari apartinand Garnizoanei Braila se deplaseaza in zona Ianca - Surdila Greci - Faurei, pentru a-i sprijini in interventiile lor pe specialistii mobilizati pentru remedierea defectiunilor la retelele de energie electrica.

Conform sursei citate, in Braila, sunt in continuare patru drumuri nationale inchise: DN 2B limita judetului Buzau - Ianca - Braila - Baldovinesti - limita judetului Galati, DN 22 limita judetului Buzau - Gradistea - Tudor Vladimirescu - Braila - limita judetului Tulcea, DN 21 Braila - Baraganul - limita judetului Ialomita si DN 23 Braila - Maxineni - Olaneasca - limita judetului Vrancea. De asemenea, sunt impracticabile din cauza sulurilor de zapada 22 de drumuri judetene.

O alta problema a fost semnalata in jurul orei 11.00, cand plugul locomotivei trenului IR 1771 Bucuresti - Galati s-a rupt, la 15 kilometri de statia Traian, spre Braila. In tren se afla 120 de persoane, acestea avand caldura. O locomotiva de la statia Faurei se deplaseaza spre tren pentru a prelua garnitura si a o transporta spre destinatie.

De asemenea, in ultimele ore au fost semnalate mai multe cazuri medicale din zone in care drumurile sunt impracticabile. Ambulanta SMURD Insuratei intervine la Coltea pentru acordarea asistentei medicale de urgenta unei persoane cu accident vascular cerebral. Echipajul SMURD este insotit de utilaje de deszapezire din cadrul Consiliului Judetean Braila. Un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila intervine cu senilata pentru facilitarea interventiei unui echipaj al Serviciului de Ambulanta la un pacient cu coma diabetica din localitatea Movila Miresii. A fost solicitata si interventia Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Tudor Vladimirescu si a unui utilaj de deszapezire din cadrul Sectiei Drumuri Nationale Braila.

Citeste si:
Construcția podului peste Dunăre de la Brăila a intrat în linie...
Construcția podului peste...

O ambulanta a SAJ Braila s-a deplasat in localitatea Gulianca, comuna Salcia Tudor, pentru acordarea asistentei medicale unei femei gravide. Echipajul SAJ este insotit de un utilaj de deszapezire din cadrul Sectiei Drumuri Nationale Braila, ia femeia a fost preluata deja de echipajul de la salvare care ii acorda ajutor medical de specialitate.

Un echipaj al SAJ Braila s-a deplasat in localitatea Vadeni pentru acordarea asistentei medicale unei persoane cu hemoragie interna, bolnavul fiind preluat de SAJ.

De asemenea, un echipaj de la Ambulanta se deplaseaza in localitatea Jirlau pentru acordarea asistentei unor copii cu probleme medicale, unul cu stare febrila si unul cu malformatii, fiind solicitata si interventia Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Faurei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.