Judetele Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi si Neamt sunt luni, pana la ora 18.00, sub avertizare cod galben de ninsori si viscol, iar o atentionare cod portocaliu de viscol a fost emisa pentru zona costiera si Delta Dunarii, in judetul Tulcea.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in cele 12 judete din estul si sud-estul tarii, ninsorile vor continua si luni, dar vor fi in diminuare.

Vantul va atinge la rafala viteze de 50-70 de kilometri pe ora, viscolind temporar ninsoarea si spulberand zapada depusa anterior.

De asemenea, estul judetul Tulcea, in special zona costiera si Delta Dunarii, va fi sub avertizare cod portocaliu de viscol pana la ora 12.00. In aceasta zona, vantul va atinge la rafala viteze de 70-90 de kilometri pe ora, viscolind si troienind zapada, scrie MEDIAFAX.

In urmatoarele zile, scaderea de temperatura va continua si va fi accentuata, astfel ca vremea va deveni geroasa in cea mai mare parte a tarii, a precizat ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.