Localitatea Rosia Montana, pe o raza de 2 kilometri, a fost clasata ca sit in categoria A, in noua Lista a Monumentelor Istorice, a anuntat sambata ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de Facebook.

"Noua zona de protectie a sitului arheologic de la Rosia Montana, in urma clasarii intregii localitatii Rosia Montana pe o raza de 2 km ca sit in categoria A", este anuntul facut de ministrul Alexandrescu pe pagina sa de Facebok, care este insotit si de o harta a ariei.

In urma cu o saptamana, Vlad Alexandrescu l-a asigurat pe istoricul Ioan Piso ca situatia sitului de la Rosia Montana se afla in atentia sa din momentul in care a preluat conducerea ministerului si a mentionat ca experienta istoricului in aceasta problema va fi de un mare ajutor pentru a gasi cele mai bune solutii de protejare a patrimoniului din aceasta localitate. "Doresc sa va spun ca la data de 30 decembrie 2015 am semnat ordinul de ministru de publicare a noii Liste a Monumentelor Istorice 2015, ce urmeaza sa apara in Monitorul Oficial, prin care intreaga localitate Rosia Montana pe o raza de 2 kilometri este clasata ca sit in categoria A", a mai scris ministrul pe pagina sa de Facebook. Vlad Alexandrescu a anuntat in presa, la inceputul acestei saptamani, ca a Ministerul Culturii a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu privire la Rosia Montana si la alte monumente, sesizand mai multe nereguli.

Pana la momentul publicarii acestei stiri, reprezentatii ministerului nu au raspuns solicitarii MEDIAFAX de informatii cu privire la acest subiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.