Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale din acest an va avea loc duminica, 17 ianuarie, pentru bonurile emise intre 1 si 31 decembrie 2015, a anuntat Ministerul Finantelor, precizand ca a virat sumele pentru cele 24 de premii aferente extragerii din octombrie, de 32.404 lei fiecare.

Fondul de premiere va ramane de 1 milion de lei, iar premiile vor fi impartite la maxim 100 de castigatori. Extragerea va fi organizata in studioul TV al Loteriei Romane, incepand cu ora 17.00.

In prima etapa a extragerii de duminica va fi extrasa o bila pentru determinarea zilei bonurilor castigatoare, iar in a doua vor fi extrase trei bile pentru determinarea valorii bonurilor castigatoare.
Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul MFP, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si al C.N. "Loteria Romana" (CNLR) pentru o perioada de minimum 30 de zile. Cererile de revendicare pot fi depuse incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor castigatoare trebuie sa depuna bonurile fiscale (in original), alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine). Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea "conform cu originalul", pe care va fi scris numarul unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF.

Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin directiile regionale.

Citeste si:
Castigatorul marelui premiu la Loto 6/49 si-a ridicat banii
Castigatorul marelui premiu...

Totodata, Fiantele au virat vineri sumele aferente premiilor pentru extragerea din 18 octombrie anul trecut, pentru bonurile din septembrie. Astfel, pentru bonurile castigatoare, emise in 16 septembrie si cu o valoare de 274 de lei, au fost depuse 26 de cereri, iar ministerul a achitat 24 de premii, in valoare neta de 32.404 lei fiecare, dupa retinerea impozitelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.