Dacian Ciolos a facut, vineri, o vizita de lucru la Ministerul Comunicatiilor unde a discutat cu ministrul de resort despre prioritati, printre care programul Ro-net - internet la sate, Strategia Nationala Agenda Digitala si securitatea cibernetica.

"Am trecut in revista prioritatile pe care Ministerul Comunicatiilor le-a stabilit pentru urmatoarea perioada pana la sfarsitul anului, am discutat de imbunatatirea guvernantei corporatiste pentru companiile care sunt in subordinea sau sub coordonarea Ministerului Comunicatiilor, niste masuri care trebuiesc luate pentru imbunatatirea calitatii managementului acolo si pentru a progresa pe calitatea serviciilor pe care aceste companii le ofera", a declarat premierul Dacian Ciolos la finalul intalnirii de lucru de la Ministerul Comunicatiilor.

Unul dintre subiectele despre care premierul si ministrul Marius Bostan au discutat a fost legat de programul Ro-net, prin care se doreste instalarea internetului in sate.

"Eu si in calitatea de comisar pe Agricultura am tot avut discutii cu Ministerul Comunicatiilor, e vorba de internet la sate, mai pe intelesul tuturor, pentru care am avut si avem in continuare bani din fondurile europene - cateva zeci de milioane de euro - din care, in perioada de programare 2007-2013, a fost cheltuit foarte putin. Au existat si disfunctionalitati si anumite rezistente pentru instalarea internetului la sate, in unele comune, e vorba despre 750 de localitati din mediul rural care ar putea beneficia de aceste retele de internet. Din ce s-a facut acum pe ultima suta, in aceste ultime luni sunt circa 90 de proiecte, deci din 90 de comune, care sunt in curs de finalizare, insa ne fixam ca obiectiv ca pana la sfarsitul anului sa finalizam tot acest proces si sa reusim sa cablam toate aceste 750 de localitati. S-au blocat aceste proiecte mai ales mai ales pe circuitul de avizare, sunt autoritati locale care au initiat zeci de avize pentru aceste proiecte care sunt in fapt foarte simple", a aratat Ciolos, precizand ca, in perioada urmatoare, va avea o discutie si cu prefectii din judete.

"Sa vedem cum stau lucrurile in fiecare localitate in asa fel incat sa putem finaliza acest proces de avizare, sa-l putem simplifica, sa-l finalizam dupa care sa finalizam executia care din cate am inteles de la domnul ministru poate sa se faca foarte rapid", a adagat prim-ministrul. De asemenea, discutiile au vizat Strategia Nationala Agenda Digitala, despre care Ciolos a afirmat ca "este o prioritate pentru Romania si pentru orice Guvern pentru ca asta presupune nu doar mai multa transparenta in actul guvernamental, dar presupune si costuri mai reduse si simplificare pentru cetateni, pentru beneficiarii unor servicii publice".

Si sistemul de securitatea cibernetica a fost inclus in discutiile dintre premier si ministrul Comunicatiilor, sistem care se doreste a fi imbunatatit.

"Am avut, totodata, o discutie despre sistemul de securitate cibernetica unde Romania are inca slabiciuni, avem aceasta autoritate care se ocupa de securitate cibernetica si o sa vedem ce masuri putem lua si aici in cursul acestul an. Acesta autoritate are cateva propuneri pentru a imbunatati mediul securitatii cibernetice in Romania", a mentionat seful Executivului.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.