Un numar de 16 persoane sunt audiate, vineri, la sediul DIICOT Craiova, in urma unor perchezitii facute intr-un dosar de proxenetism si trafic de persoane in care membrii a doua grupari sunt suspectati ca au obtinut un milion de euro din exploatarea sexuala a unor femei in Italia, Germania si Spania.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Craiova si ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova au facut perchezitii, vineri, la 17 adrese din municipiul Craiova, vizand destructurarea a doua grupuri infractionale organizate specializate in trafic de persoane si proxenetism, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform unui comunicat al DIICOT, in acest caz exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2011-2016, in municipiul Craiova s-a constituit un grup infractional organizat format din cinci suspecti, la care ulterior au aderat si alte persoane si care au actionat in mod coordonat in scopul comiterii infractiunii de proxenetism.

"S-a retinut ca membrii grupului au determinat sau au inlesnit practicarea prostitutiei pe teritoriul Italiei a mai multor persoane de sex feminin obtinand astfel importante beneficii materiale", se arata in comunicat.

Totodata, exista suspiciuni ca, in perioada 2011-2016, la Craiova s-a constituit un al doilea grup infractional organizat, format tot din cinci suspecti, care prin acte de constrangere sau inducere in eroare a exploatat mai multe persoane prin obligarea la practicarea prostitutiei, pe teritoriul Germaniei, Italiei si Spaniei. Veniturile obtinute din activitatea infractionala desfasurata de catre cele doua grupuri infractionale organizate sunt de peste 1.000.000 de euro. In cursul zilei de vineri, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova sunt audiate 16 persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.