Inscrierea in clasa pregatitoare se va face, in acest an, potrivit proiectului postat pe site-ul Ministerului Educatiei, in doua etape, si anume intre 21 si 25 martie pentru copiii din circumscriptia scolara si din afara ei si intre 29 martie si 8 aprilie pentru copiii ramasi nerepartizati.

Astfel, potrivit proiectului privind inscrierea in clasa pregatitoare, in 22 februarie are loc afisarea, la sediul unitatii de invatamant si al inspectoratului scolar si pe site-ul acestora, a programului de completare a cererilor tip de inscriere in invatamantul primar, iar intre 29 februarie si 18 martie parintii copiilor care urmeaza sa fie inscrisi in clasa pregattitoare trebuie sa completeze, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, cererile tip de inscriere, care vor fi validate zilnic, la unitatea de invatamant la care se solicita inscrierea, in intervalul orar 8,00-20,00 (luni-vineri), respectiv 9,00-13,00 (sambata). Tot in aceasta perioada se vor depune si valida cererile-tip de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala speciala.

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare va incepe in 21 martie, cand Comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar va procesa cererile-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si va repartiza la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere.

Intre 22 si 24 martie va avea loc procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, pe baza informatiilor din cererile-tip de inscriere si din documentele depuse de parinti, a cererilor parintilor care solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Tot acum vor fi admise sau respinse cererile acestora, la nivelul comisiei de inscriere din unitatile de invatamant, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare, urmand ca membrii consiliului de administratie al unitatii de invatamant sa valideze lista candidatilor admisi in aceasta faza si sa marcheze, in aplicatia informatica, cererile - tip de inscriere pentru candidatii admisi in aceasta faza.

Potrivit aceluiasi proiect, in 25 martie 2016 va avea loc procesarea de catre Comisia nationala a cererilor-tip de inscriere cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.

Citeste si:
Cum poți câștiga un bilet la ecomTEAM 2022 sau cum te poți înscrie...
Cum poți câștiga un bilet la...

In zilele de 25 si 26 martie, in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant, se vor afisa candidatii inmatriculati, numarul de locuri ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

In data de 29 martie va incepe etapa a doua de inscriere in clasa pregatitoare pentru copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa si se va incheia in 8 aprilie. Astfel, intre 30 martie sí 8 aprilie vor fi depuse cererile-tip de inscriere, la secretariatul unitatii de invatamant aflata pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa, urmand apoi validarea acestor cereri.

Citeste si:
Top 5 greseli pe care sa NU le mai faci atunci cand pregatesti snitele
Top 5 greseli pe care sa NU...

Intre 11 -15 aprilie vor fi procesate, la nivelul unitatilor de invatamant, cererile-tip de inscriere depuse de parinti, aplicand procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile si vor fi completate, in aplicatia informatica, datele din aceste cereri-tip de inscriere pentru candidatii admisi in aceasta etapa.

In 15 aprilie, vor fi afisate, la fiecare unitate de invatamant, listele finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare, scrie MEDIAFAX.

In perioada 18 - 22 aprilie vor fi centralizate si solutionate de catre inspectoratul scolar cererile parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant si vor fi rezolvate orice alte situatii referitoare la inscrierea in invatamantul primar, avand in vedere, cu prioritate, interesul educational al copilului.

Citeste si:
Inscrierile in clasa pregatitoare incep luni
Inscrierile in clasa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.