Ofiterii Nicos Colesca si Daniel Mihai Chivu, de la Politia Sectorului 6, vor sta in arest la domiciliu, in urma deciziei luate miercuri de Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzati ca au luat mita 8.000 de lei de la administratorul unei firme cercetat pentru evaziune fiscala.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au retinut pe Nicos Colesca si Daniel Mihai Chivu, subcomisari de politie la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Sectorului 6, si au cerut instantei arestarea preventiva a acestora.

Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea procurorilor si a dispus plasarea in arest la domiciliu a lui Nicos Colesca, acuzat de luare de mita si ultraj, si a lui Daniel Mihai Chivu, cercetat pentru luare de mita. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide definitiv daca politistii raman in arest la domiciliu, vor fi arestati preventiv sau cercetati sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, in 14 octombrie 2015, subcomisarii de politie Daniel Mihai Chivu si Nicos Colesca, in timp ce se aflau la un punct de lucru al unei firme, dintr-un complex comercial din judetul Ilfov, au cerut administratorului societatii suma de 10.000 de lei, din care au primit 8.000 de lei. In schimbul banilor, cei doi ofiteri de politie i-au promis administratorului firmei ca il vor ajuta sa obtina o solutie favorabila in dosarul penal in care acesta este cercetat pentru evaziune fiscala. Dosarul este pe rolul Parchetului Tribunalului Bucuresti, iar cei doi politisti efectuau acte de urmarire penala in aceasta cauza.

"Cu aceeasi ocazie, pentru a asigura scaparea sa si a colegului sau, dar si pastrarea sumei de 8.000 lei primita drept mita, inculpatul Colesca Nicos a demarat in tromba cu autoturismul de serviciu in directia iesirii din complexul respectiv, desi un ofiter de politie, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu privind constatarea infractiunii flagrante savarsite de cei doi, se afla partial in interiorul autovehiculului, in incercarea de a-i opri pe cei doi inculpati", a precizat DNA, intr-un comunicat de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.