Social12 Ianuarie 201614:19

Lectura de un minut

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, sa respinga initiativa legislativa privind obligativitatea televiziunilor si radiourilor de a transmite in fiecare dimineata imnul Romaniei.

Potrivit unui proiect legislativ de modificare a Legii audiovizualului, care ii are ca initiatori pe deputatii Mihai-Bogdan Diaconu si Razvan Tanase, "toti furnizorii de servicii media audiovizuale aflati sub jurisdictia Romaniei au obligatia sa difuzeze in fiecare zi de la ora 7.00 Imnul National al Romaniei, varianta integrala".

Totodata, conform initiatorilor propunerii legislative, aceasta "are ca scop intarirea sentimentului national si al respectului fata de insemnele nationale intr-un moment in care acestea sunt fie lasate uitarii si neglijate, fie chiar indepartate din constiinta publica". Proiectul nu prevede insa sanctiuni. CNA a analizat, marti, acest proiect legislativ si a decis sa il avizeze negativ. Decizia a fost luata in unanimitate de membrii CNA prezenti la sedinta (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu).

Imnul national este difuzat in prezent atat de Televiziunea Romana, cat si de Radioul Public, prin vointa echipelor editoriale ale celor doua societati publice de media, potrivit informatiilor prezentate in sedinta CNA de marti.

Citeste si:
Reactia lui Mihai Sora, dupa ce Florin Iordache a fost invitat la...
Reactia lui Mihai Sora, dupa...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.