Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov a primit sponsorizari in valoare de 909.876 de lei in perioada 2012 - 2014, de la 13 firme, potrivit unui raspuns oficial al institutiei la solicitarea MEDIAFAX, in publicatia proprie a institutiei fiind listati peste 60 de sponsori.

In revista editata de ISU Bucuresti-Ilfov, "Dealul Spirii", care apare trimestrial, sunt enumerati sponsorii institutiei. In doar trei numere, nr. 1 din 2012, nr. 8 si nr 9 din 2014, apar 61 de societati comerciale si institutii. Printre acestea se numara mari centre comerciale, trusturi TV, banci, hoteluri si firme de constructii.

Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov au precizat ca, in perioada 2012 - 2014, institutia a primit sponsorizari in valoare de 909.876 de lei de la 13 firme, care nu au fost insa nominalizate. Conform raspunsului transmis MEDIAFAX, sponsorizarile au constat in autoturisme, bunuri de resort tehnic, echipamente transmisie video, bunuri de natura IT si bunuri de natura cazarmare.

Prezentam lista completa cu firmele si institutiile mentionate in cele trei numere din revista "Dealul Spirii":

Revista 1 din 2012

1. SC Pro Tv S.A
2. SC Bog’Art SRL
3. Unirea Shopping Center
4. SC Dragonul Rosu SA
5. Asociatia Dedeman
6. SC Bricostore Romania
7. SC Asigurarea Romaneasca ASIROM
8. SC Vienna Insurance Group SA
9. SC Niro Investment SA
10. Realitatea Tv
11. Romania TV

Revista 8 2014

1.Primaria Generala a Municipiului Bucuresti
2. Fundatia pentru Smurd
3. SC Strabag Srl
4. SC Apa Nova Bucuresti SA
5. Concelex SRL
6. Euro Comact Art Srl
7. Romconsulting International System
8. SC Bog Art Srl
9. Coral Construct Srl
10. Argo-Rom Plastics SA
11. Baneasa Developments SRL
12. Raiffeisen Bank SA
13. SC CTDI SRL
14. Anchor Crup
15. Titan Shopping Center
16. Monorom Construct SRL
17. SC Profi Rom Food SRL
18. Euro Construct Trading ‘98
19. Fortuna SA
20. Ro Naturstein SRL
21. Romtelerova SRL
22. Plaza Hotels SRL
23. Metal inox Import Export SRL
24. Avitech

Revista 9 din 2014

Citeste si:
Fostul preşedinte al Fundaţiei pentru Tineret Bucureşti, trimis în...
Fostul preşedinte al...

1.Primaria Generala a Municipiului Bucuresti
2. Fundatia pentru SMURD
3. SC Strabag SRL
4. SC Apa Nova Bucuresti SA
5. Concelex SRL
6. Elcyrom Realty Developmenet
7. Sc Bog Art SRL
8. MHS Motors
9. SC INTERMED CONSULTING & Management SRL
10. SC Magheru Property Investment SRL
11. JT International (Romania) SRL
12. Euro Compact Art Srl
13. Sc Argo Rom Plastics SA
14. Titan Shopping Center SRL
15. SC Niro Investment SA
16. Med Life SA
17. SC International Bussines Center Modern SRL
18. Ro Naturstein SRL
19. Alistar Security
20. SC Banc Post SA
21. SC Kaufland Romania
22. Romconsulting Internationl System
23. Romtelerova
24. Conect Bussines Park
25. Victoria Invest
26. Raid Promotion SRL

Conform ISU Bucuresti-Ilfov, din lista prezentata 19 firme au primit autorizatii de la pompieri in perioada 2012-2014. Totodata, 13 firme au fost controlate si au primit 24 de sanctiuni contraventionale.

Citeste si:
Cercetatorii germani: Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani
Cercetatorii germani:...

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si inspectoratele din subordine au primit sponsorizari totale in bunuri de peste 2.024.000 de lei anul trecut, potrivit situatiei facute publice pe site-ul institutiei

Practica IGSU si a inspectoratelor din subordine de a primi sponsorizari inclusiv de la firme pe care trebuie sa le controleze pentru a se asigura ca respecta normele de siguranta la incendiu a fost dezbatuta in public dupa incendiul din 30 octombrie de la clubul Colectiv din Capitala. Clubul functiona fara aviz de la ISU Bucuresti-Ilfov si nu fusese luat in evidenta, desi angajati ai inspectoratului fusesera in control la acest local.

In urma incendiului din clubul Colectiv, in care 63 de persoane si-au pierdut viata, ancheta procurorilor militari din Directia Nationala Anticoruptie care i-au pus sub acuzare pe Antonina Radu si Petrica George Matei, ofiterii de la ISU Bucuresti-Ilfov ce au facut controale in Colectiv, a relevat o practica a sponsorizarilor inspectoratelor pentru situatii de urgenta de catre firmele controlate. In opinia magistratilor, "este greu de imaginat cum un agent economic care sponsorizeaza masiv ISU (...) va putea fi controlat cu obiectivitate de inspectori apartinand acestei institutii masiv sponsorizate si eventual sanctionat drastic de acestia".

Citeste si:
Dezbateri finale în dosarul „Colectiv”. Piedone, condamnat la 8 ani...
Dezbateri finale în dosarul...

De asemenea, anchetatorii au aratat ca exista o "practica incetatenita ca organele de control sa devina prestatori de servicii pentru cei controlati, practica existenta la scara larga la diferite institutii de control", care "nu poate sa nu fie in atentia sefilor ierarhici ai celor doi inculpati la toate palierele, unii dintre acestia sustinand cu seninatate ca nu au avut cunostinta de faptele celor doi, ca nu au fost informati, (...) altii cerand note explicative".

In acest context, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, vrea sa schimbe modalitatea prin care se pot face donatii sau sponsorizari in MAI, proiectul de ordin de ministru fiind in dezbatere publica din 24 decembrie 2015.

Principalele modificari propuse vizeaza transparentizarea contractelor de sponsorizare si publicarea acestora pe site-ul institutiei, prin ordinul de ministru fiind reglementata si situatiile conflictelor de interes. In proiectul de ordin de ministru se arata ca in situatia in care donatiile afecteaza independenta si impartialitatea in luarea deciziilor ori indeplinirea la timp si cu obiectivitate a indatoririlor care revin personalului MAI, acestea nu pot fi acceptate.

Citeste si:
Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti
Un incendiu a izbucnit la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.