Social11 Ianuarie 201617:02

Lectura de un minut

Soferii vor putea opri, stationa sau parca masinile pe trotuar doar daca ramane un spatiu de doi metri pentru pietoni, potrivit unui proiect de lege initiat de senatorul independent Valeriu Todirascu.

"Administratorul drumului public poate permite oprirea, stationarea sau parcarea unui vehicul pe trotuar, partial ori total, numai cu respectarea marcajului si numai daca ramane liber cel putin un culoar de minimum 2m latime inspre marginea opusa partii carosabile, destinat circulatiei pietonilor", potrivit proiectului de lege.

Initiativa legislativa, aflata in dezbatere publica pe site-ul Senatului, prevede ca soferii pot opri, stationa sau parca masinile pe trotuar daca ramane liber un culoar de cel putin doi metri. Potrivit reglementarilor in vigoare, masinile pot ramane pe trotuar daca ramane liber un spatiu de un metru. Initiatorul considera ca acesta nu este suficient pentru persoanele cu handicap locomotor, pentru mamele cu copii in carut sau pentru interventiile pompierilor si paramedicilor, dand exemplul incendiului din clubul Colectiv, unde nu s-ar fi putut acorda primul ajutor daca masinile ar fi fost parcate langa cladire.

"Pe acest spatiu pietonal de pe trotuare trebuie sa fie posibila deplasarea targilor cu raniti insotite de paramedici care acorda primul ajutor si utilajelor pompierilor. Cum s-ar putea acorda primul ajutor intr-un accident colectiv, ca cel din <<Colectiv>>, pe o strada unde autovehiculele ar fi parcate langa peretii cladirilor?
", se arata in expunerea de motive semnata de Todirascu.

Dupa intrarea in vigoare a initiativei legislative, administratorii drumurilor publice vor fi obligati sa marcheze locurile de parcare pe trotuar si sa supravegheze respectarea marcajelor pentru a asigura un spatiu de cel putin doi metri pentru pietoni.

Citeste si:
O familie întreagă a murit, după ce soțul ar fi adormit la volan
Accident tragic la Galați. Un...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.