Peste 2.100 de locuri de munca sunt disponibile in Spatiul Economic European, prin intermediul retelei europene de ocupare Eures, cele mai multe fiind in Spania, unde angajatorii cauta muncitori necalificati in agricultura.

Angajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei Eures Romania, 2.166 locuri de munca vacante, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

In Spania se cauta 800 de muncitori necalificati in agricultura si un maseur, in Portugalia - 400 de muncitori necalificati in agricultura, iar in Danemarca - 400 de culegatori de mazare si 30 culegatori de capsuni .

In Marea Britanie sunt disponibile 390 de posturi, printre care 300 ingrijitori persoane, 60 asistenti medicali, 20 asistenti medicali generalisti, 10 medici de familie – medicina generala; iar in Germania 111 de posturi: 50 asistenti medicali generalisti, 13 bucatari,11 ospatari, 10 barmani, 10 persoane in gastronomia de sistem, cinci pentru asistenti manager, cinci pentru electricieni industriali, doua pentru mecanici industriali. Printre altele, se mai cauta un electrician, un mecanic (masini prelucrare cauciuc si mase plastice), un mecanic auto (camioane), un visual designer si un brutar.

Romanii pot opta pentru 162 de locuri de munca si in Cehia: 50 de lucratori in productie (asamblarea aparatelor de aer conditionat), 50 de operatori, 50 de soferi transport marfa-international, 10 lucratori in prelucrarea lemnului, un analist IT service desk si un analist suport software, scrie MEDIAFAX.

Un numar de 30 de soferi autocamion transport international sunt cautati in Slovacia, iar in Polonia sunt disponibile doua posturi de dezvoltator internet, respectiv de PHP developer (programator aplicatie). In Norvegia se cauta un doctorand in Departamentul biomedical, iar in Irlanda un tehnician.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand portalul Eures national, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul Eures ii poate indruma.

Citeste si:
Românii vor să reducă săptămâna de muncă la 4 zile. Ce spun...
Românii vor să reducă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.