Aproximativ 1.500 de apartamente din municipiul Galati vor ramane fara agent termic, sambata, din cauza unei avarii la reteaua de termoficare apartinand societatii Electrocentrale, aceasta nefiind singura defectiune aparuta, in ultima perioada, in sistemul centralizat de termoficare al orasului.

Conducerea societatii Electrocentrale Galati a anuntat, vineri, intr-un comunicat de presa, ca sambata va fi sistata furnizarea energiei termice catre patru puncte termice din cartierul Tiglina 1, din municipiul Galati, pentru efectuarea unor lucrari de remediere a unei avarii survenite la reteaua de termoficare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Va informam ca in data de 9.01.2016, intre orele 8.00 si 19.00, Electrocentrale Galati SA va sista furnizarea energiei termice in SACET al municipiului Galati, pentru PT6, PT7, PT9 si PT G1-G2 din cartierul Tiglina 1. Celelalte 126 de Puncte Termice vor ramane alimentate cu energie termica. In aceasta perioada, se vor face lucrari de remediere a unei avarii la conductele de Dn 600 mm - de pe strada Regiment 11 Siret in zona Bl. E4", se arata in comunicat.

Astfel, potrivit reprezentantilor societatii Calorgal, cea care asigura furnizarea in municipiu a agentului termic produs de Electrocentrale, nu vor mai beneficia sambata de energie termica aproape 1.500 de apartamente situate in cartierul Tiglina 1.

In ultima perioada, in municipiul Galati s-au inregistrat mai multe defectiuni in sistemul centralizat de termoficare al orasului, mumai pe parcursul zilelor de joi si vineri alte cateva sute de apartamente din cartierele Siderurgistilor Vest si Mazepa II ramanand fara energie termica.

In municipiul Galati, de la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, cand a fost pornit sistemul centralizat de termoficare, au mai existat perioade in care galatenii au ramas fara apa calda si caldura. Administratorul special al societatii Electrocentrale Galati, Sinan Mustafa, declara, in luna noiembrie, ca retelele apartinand Electrocentrale sunt foarte vechi si nu s-au putut face investitiile necesare pentru modernizare avand in vedere problemele financiare cu care se confrunta societatea, generate in special de datoriile neachitate de catre fosta societate locala care a asigurat pana la sfarsitul lunii martie furnizarea agentului termic in oras, falimentara Apaterm.

Citeste si:
Primul apartament și bugetul: ce trebuie să iei în considerare
Primul apartament și bugetul:...

La ora actuala, conform reprezentantilor Calorgal, din cele aproximativ 98.000 de apartamente din Galati, circa 54.000 mai figureaza ca fiind bransate la sistemul centralizat de termoficare, din care insa aproximativ 40.000 sunt si locuite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.