Taxele si impozitele locale pentru buzoieni nu vor fi majorate in 2016, a declarat primarul Constantin Boscodeala, care a precizat insa ca vor fi introduse si taxe noi, precum impozitul pe terenul aferent sau taxa speciala ecologica pentru persoanele care nu au contracte cu firma de salubritate.

”In 2016, taxele nu se majoreaza, raman la fel. Suntem unul din cele opt municipii resedinta de judet care vor avea aceleasi taxe ca anul trecut. Am ales procentul de 0,08 din valoarea constructiilor. In acelasi timp am micsorat impozitele pentru persoanele juridice de la 1,5 la 1,3%. In privinta taxelor si impozitelor, cetatenii sa se astepte la aceleasi taxe sau chiar mai mici pentru ca se calculeaza altfel”, a declarat, joi, primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Edilul a precizat ca pentru autoturisme buzoienii vor plati in 2016 aceleasi taxe ca anul trecut.

De asemenea, el a spus ca vor fi introduse si taxe noi.

”In privinta noilor taxe, impozitul pe terenul aferent si valoarea acestuia este de 5 lei, insa valoarea cladirii cumulata cu valoarea terenului ajung la cel mult aceeasi valoare ca anul trecut. (...) Se instituie taxa speciala ecologica, datorata de catre utilizatori persoane fizice si persoane juridice in cazul prestatiilor de care acestia beneficiaza individual, fara contract incheiat cu operatorul serviciului de salubrizare din municipiul Buzau, taxa care se stabileste dupa cum urmeaza: 10 lei pe luna de persoana, pentru persoane fizice; 80 lei pe luna metrul cub, pentru persoane juridice. In acest scop, operatorul serviciului de salubritate va comunica lunar Directiei Tehnice a Primariei Buzau lista cu persoanele fizice si juridice fara contract de salubrizare, lista care ulterior va fi transmisa Directiei Economice pentru dare in debit si executare. Aceasta taxa de salubritate va fi fixata doar celor care nu au contracte de salubritate. Primaria in loc sa mai plateasca din banii municipalitatii ridicarea gunoiului menajer si a depozitelor accidentale de gunoi se va face din aceasta taxa”, a mai spus Boscodeala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.