Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 04.28, in judetul Buzau, la adancimea de 117 kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).
Seismul a avut intensitatea II, iar orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (38 de kilometri), Valenii de Munte (43 de kilometri), Sacele (48 de kilometri), Targu Secuiesc (54 de kilometri) si Sfantu Gheorghe (55 de kilometri), scrie MEDIAFAX.

Acesta este primul cutremur de peste 4 grade care s-a produs in 2016. Anul trecut, in zona Vrancea au fost inregistrate doua cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, in 24 ianuarie si 16 martie, ultimul avand epicentrul in judetul Buzau.


In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.