Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs marti, la ora 20.56, in zona seismica Fagaras-Campulung, judetul Valcea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs marti, la ora 20.56, in zona seismica Fagaras-Campulung, judetul Valcea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP). Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs la o adancime de doi kilometri, iar orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Ramnicu Valcea, Sibiu si Curtea de Arges.

De la inceputul acestui an, in zona Vrancea au fost inregistrate doua cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, in 24 ianuarie si 16 martie, ultimul avand epicentrul in judetul Buzau.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.