Fostul sef al Politiei Buhusi Mihai Tanasa a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta, dupa ce a cerut si a primit de la un denuntator sapte usi din lemn pentru a interveni pe langa un executor judecatoresc, sentinta nefiind insa definitiva.

Tribunalul Bacau l-a condamnat pe fostul sef al Politiei Buhusi Mihai Tanasa la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de influenta, intr-un dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in urma unui denunt facut de un om de afaceri care i-ar fi oferit diverse bunuri, transmite corespondentul MEDIAFAX. Totodata, magistratii au dispus confiscarea de la ofiterul de politie a sumei de 9.550 de lei, reprezentand contravaloarea a sapte usi si a altor bunuri.

Sentinta data de Tribunalul Bacau nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

In luna mai a acestui an, fostul sef al Politiei orasenesti Buhusi Mihai Tanasa a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi solicitat si primit de la un denuntator sapte usi din lemn pentru a interveni pe langa un executor judecatoresc pentru reesalonarea unei datorii.

Potrivit procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Bacau, comisarul Mihai Tanasa, in calitate de sef interimar al Politiei Buhusi in anul 2013, a solicitat si a primit de la o persoana, martor denuntator in acest caz, prestarea unor servicii in schimbul interventiei pe langa un executor judecatoresc.

Anchetatorii aratau in rechizitoriu ca ofiterul de politie a primit sapte usi din lemn, in valoare de 7.000 de lei, confectionate de denuntator.

In plus, comisarul Mihai Tanasa ar fi beneficiat si de servicii adiacente activitatilor de taiere si prelucrare a lemnului, evaluate la 2.300 de lei.

"In schimbul acestor servicii, inculpatul a promis ca va interveni pe langa un executor judecatoresc investit cu executarea silita a unui bun imobil ce apartinea denuntatorului, pentru crearea unei situatii favorabile in procedura executarii, respectiv reesalonarea datoriei de 27.800 de euro garantata cu imobilul respectiv", se arata in rechizitoriu.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.