Aproape 460.000 de romani care poarta numele Sfantului Stefan isi serbeaza onomastica duminica, in a treia zi de Craciun, cei mai multi dintre sarbatoriti avand numele Stefan, Stefania si Stefana, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Dintre barbatii sarbatoriti duminica, 280.459 poarta numele Stefan, 8.638 se numesc Fanel, 5.314 au fost botezati Fanica si 555 au numele Fane.

Cele mai multe femei sarbatorite in 27 decembrie poarta numele Stefania, respectiv 92.210, alte 21.607 se numesc Stefana, iar 8.869 au fost botezate Fanica, potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne. Sfantul Stefan, unul dintre ucenicii lui Iisus si primul martir al Bisericii, este serbat in a treia zi de Craciun, existand credinta ca acesta ii ajuta pe bolnavi si pe cei care se judeca de multa vreme, dar si ca in aceasta zi persoanele certate trebuie sa se impace.

Numele este de origine greceasca - Stephanos - si inseamna "coroana", "ghirlanda", "cununa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.