Ficatul si rinichii unui tanar de 19 ani aflat in moarte cerebrala in urma unui accident rutier au fost prelevati, in noaptea de joi spre vineri, de o echipa de medici la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau, interventia, prima din acest an, durand peste patru ore.

Potrivit reprezentantilor SJU Bacau, interventia, care a durat peste patru ore, a fost realizata de doua echipe de medici, intre care si specialisti din Iasi si Bucuresti. Aceasta este prima prelevare de organe realizata in acest an la Spitalul Judetean Bacau, acreditat pentru astfel de interventii din 2013.

”Prin aceasta prelevare de organe, una de succes realizata la spitalul nostru, trei vieti pot avea un nou inceput. Din pacate, o alta viata s-a stins. Trebuie sa multumim familiei tanarului de 19 ani pentru ca si-a dat acceptul si, totodata, vrem sa tragem un semnal de alarma ca apartinatorii celor aflati in situatii similare sa inteleaga oportunitatea acestor prelevari”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX managerul SJU Bacau, Adrian Popa. Ficatul si rinichii tanarului au fost dusi la Agentia Nationala de Transplant, pentru a se decide cine vor fi beneficiarii, scrie MEDIAFAX.

Tanarul de 19 ani a decedat in urma unui accident rutier produs la inceputul acestei saptamani. Familia acestuia nu a dorit sa faca public numele tanarului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.