Aproximativ 37.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera, pompieri, personal SMURD vor fi mobilizati in perioada Sarbatorilor, a anuntat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, precizand ca zilnic vor fi gata de interventie 293 echipaje SMURD si peste 750 echipaje de ambulanta.
In aceasta perioada, conform planului de masuri pentru aigurarea ordinii publice, vor fi moblizati aproximativ 37.000 de politisti, jandarmi, pompieri, personal SMURD, pentru a preintampina evenimente nedorite, a spus Petre Toba. De asemenea, MAI are pregatite 6 elicoptere pe structuri, supraveghere rutiera, 7 elicoptere SMURD si 2 avioane medicale, iar zilnic vor fi gata de interventie 293 echipaje SMURD si peste 750 echipaje de ambulanta.

"La programul de asigurare a sigurantiei, structurile Ministerului Afacerilor Interne, pentru realizarea acestui deziderat, au participat la aproximativ 2.500 de actiuni pe saptamana si vor continua in acelasi ritm. Din punctul de vedere al masurilor luate de catre Politia de Frontiera, incepand din 19 noiembrie la punctele de frontiera se realizeaza verificari sistematice care presupun realizarea unor controale in vederea stabilirii identitatii participantilor la trafic si verificarii datelor acestora. Aceasta masura a fost adoptata in concordanta cu masuri similare adoptate in alte state europene, cum ar fi Germania, Austria, Slovenia, Ungaria, Suedia, Norvegia, Franta si Malta”, a declarat Petre Toba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.