ANAF a verificat in cadrul "Operatiunii Cristal" aproximativ 4.000 de contribuabili si a dat peste 4.300 de amenzi, in valoare totala de 24,72 milioane lei, suspendand activitatea a circa 250 de comercianti pentru ca nu aveau sau nu utilizau casele de marcat.

Totodata, a confiscat bunuri si numerar totalizand 14,96 milioane lei si a dispus masuri asiguratorii de 3,88 milioane lei, a anuntat autoritatea de control. Rezultatele sunt aferente perioadei 19 octombrie - 20 decembrie.

In urma controalelor, Fiscul a chemat la sediu 878 de contribuabili pentru verificari amanuntite. In complexul comercial Dragonul Rosu, ANAF a verificat 937 de comercianti si a aplicat 929 de amenzi, cu o valoare totala de 8,26 milioane lei. De asemenea, a confiscat bunuri si numerar de 7,43 milioane lei si a dispus masuri asiguratorii de 1,16 milioane lei.

Pentru 15 comercianti a fost interzisa si suspendata activitatea pentru ca nu aveau sau nu utilizau case de marcat. Din totalul celor controlati, circa 500 persoane au fost chemate la sediu pentru verificari amanuntite. La centrul comercial Onasis din Focsani au fost verificati 186 de comercianti, care au primit 248 de amenzi, de circa 900.000 lei in total.

ANAF a anuntat la finele lunii octombrie ca va controla zilnic firmele din complexul comercial Dragonul Rosu, unde volumul de marfuri vandut si evaziunea sunt ridicate, si ca va aduce la Bucuresti inspectori de la celelalte regionale antifrauda, pentru a-si intensifica actiunile. Complexul Dragonul Rosu apartine Niro Investment, firma controlata de deputatul UNPR Dumitru Nicolae.

Fiscul vrea sa elimine firmele evazioniste din centrele engros si sa blocheze, cu ajutorul noii proceduri de inregistrare in scop de TVA, accesul acestora si al persoanelor implicate in circuitul economic, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.