Un barbat acuzat ca in 2010 a realizat un site unde difuza seriale si alte opere fara acordul titularilor de drepturi, in schimbul unor abonamente cuprinse intre 45 si 140 de lei, a fost trimis in judecata, fiindu-i totodata confiscate bunuri pana la recuperarea sumei de aproape 2 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorii au dispus trimiterea in judecata a lui Stelian Dan, acuzat ca in 2010 a realizat un site, care a inceput sa functioneze din anul 2011, unde difuza seriale si alte opere fara sa aiba acordul titularilor de drepturi, in schimbul unor abonamente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, aceste abonamente au costat initial 45 de lei, pentru ca in anul 2014 un abonament pe sase luni sa ajunga la 90 de lei, respectiv 140 de lei pentru o perioada de un an.

Abonatii trimiteau banii la un numar de SMS afisat pe site sau plateau online la un procesator de plati, pe baza unui contract incheiat de catre barbat cu acesta. De asemenea, clientii puteau plati contravaloarea abonamentelor prin curierat si direct, trimitand sumele de bani in conturi bancare deschise la diferite unitati bancare.

Activitatea propriu-zisa s-a desfasurat intr-un sediu din muncipiul Targu Mures, unde era biroul lui Stelian Dan, iar serialele de pe site-ul respectiv erau difuzate prin intermediul serverelor unei societati comerciale ce avea ca obiect de activitate furnizarea de servicii electronice, firma ce a devenit ulterior co-contractanta barbatului pentru asigurarea functionarii paginilor web, conform contractului incheiat cu acesta.

Pentru recuperarea prejudiciului creat titularilor de drepturi s-a dispus instituirea masurilor asiguratorii asupra unor bunuri mobile si imobile, asupra unui domeniu apartinand lui Stelian Dan, precum si asupra banilor acestuia din conturile bancare. Totodata, prin actul de sesizare a instantei s-a solicitat confiscarea bunurilor/domeniului/sumelor de bani care au facut obiectul masurilor asiguratorii, pana la concurenta sumei de 1.948.190,12 lei.

Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Judecatoriei Targu Mures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.