Dorin Valter Enache, care luni a fost numit la conducerea ANSVSA, dupa schimbarea din functie a lui Dumitru Baiculescu, va fi demis, in conditiile in care in octombrie 2014, cand Baiculescu era la conducerea DSVSA Brasov, Ani a constatat ca era in conflict de interese.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca Dorin Valter Enache este schimbat din functia de presedinte Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) desi ”este un profesionist desavarsit”.

"Din pacate (n.r. - Dorin Enache Valter) va fi demis, desi este un profesionist desavarsit. Varianta cea mai simpla pentru inlocuirea sa este cineva din interior (n.r. - din Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor), cu functie, care sa fie promovat", a spus Irimescu.

Dorin Enache Valter a fost director executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Brasov din 2006 si pana luni, cand premierul Dacian Ciolos l-a numit la conducerea Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, in locul lui Dumitru Baiculescu, eliberat din functie.

Cele doua decizii, de eliberare a lui Baiculescu si de numire a lui Enache, au fost publicate, luni seara, in Monitorul Oficial. Dumitru Baiculescu era presedintele ANSVSA din 20 martie, lucrand anterior ca director executiv la Directia Sanitar-Veterinara Buzau. Dorin Enache Valter, in varsta de 59 de ani, este medic veterinar din 1981.

In 3 octombrie 2014, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Dorin Valter Enache a fost in conflict de interese in perioada in care a fost director executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Brasov. Potrivit ANI, in calitate de director executiv al DSVSA Brasov, Dorin Valter Enache a semnat documente privind incheierea mai multor contracte de prestari servicii intre institutia pe care o conducea si firma la care fiica sa a fost asociat.

In 24 octombrie 2014, Dorin Valter Enache a contestat la Curtea de Apel Brasov raportul ANI, cerand instantei anularea documentului.

Citeste si:
Controale ANSVSA înainte de Paște. Inspectorii ies masiv pe teren...
Controale ANSVSA înainte de...

Cererea lui Enache a fost respinsa de Curtea de Apel Brasov in 4 februarie 2015, insa acesta a contestat decizia in 10 martie, la instanta suprema. Cauza este de la data inregistarii in procedura de filtru, pana in prezent nefiind stabilit primul termen de judecata.

Conform prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. Persoana fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.