Atunci cand vrei sa vinzi mai mult, exista doua optiuni majore: angajezi mai multi oameni sau intensifici activitatea echipei existente.

Cum oamenii buni sunt greu de gasit, devine mai simplu sa cresti eficienta celor pe care ii ai deja, iar cea mai buna cale este eliminarea timpilor morti din activitatea unui vanzator. Astfel, un om de vanzari bun va putea gestiona mai multi clienti si va genera venituri suplimentare. Timpul este pretios, de ce sa fie pierdut inutil prin realizarea manuala a ofertelor, cautarea informatiilor despre clienti sau introducerea de date intr-un sistem informatic?

O solutie de gestiune a relatiilor cu clientii (CRM- Customer Relationship Management) pune ordine in aceasta activitate si ofera echipei de vanzari toate informatiile necesare incheierii unei tranzactii. Ofertele comerciale sunt personalizate pe cerintele si istoricul fiecarui client, corelate insa cu stocurile disponibile, discounturile posibile si termenele de livrare. Locatia fiecarui client apare automat pe harta, iar datele culese in timpul vizitei la client ajung automat in sistem, ceea ce face inutila completarea unor rapoarte. Astfel, oamenii de vanzari aloca intreg timpul de lucru pentru discutii directe si negocieri cu clientii.

Compania sibiana Ambient a reusit sa creasca eficienta a 140 de agenti de vanzari, care prin utilizarea Microsoft Dynamics CRM au putut gestiona lunar, in medie, cu 30% mai multe conturi. Echipa aloca intreaga atentie cerintelor clientilor si nu obtinerii si validarii informatiilor. Ofertele comerciale sunt realizate rapid, iar echipa de vanzari are la dispozitie pe tablete si telefoane mobile toate datele necesare ofertarii si incheierii contractelor.

Acest plus de eficienta a adus pentru Ambient o crestere de 18% a volumului de vanzari, in primul an de utilizare a Microsoft Dynamics CRM. Cititi studiul de caz (https://www.microsoft.com/ro-ro/romania/business/studiu-de-caz/ambient-microsoft-dynamics.aspx) despre cum a reusit Ambient aceasta performanta!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.