Localnicii din Mamaia nu vor mai plati taxa de promovare a statiunii, introdusa de Consiliul Local Constanta in urma cu doi ani, iar persoanele juridice vor achita doar jumatate din valoarea acesteia, a anuntat, vineri, primarul interimar Decebal Fagadau.

Primarul interimar al municipiului Constanta, Decebal Fagadau, a propus in sedinta de vineri a Consiliului Local modificarea mai multor taxe. Astfel, in urma unor discutii cu agentii economici din Mamaia si Satul de Vacanta, primarul interimar a decis eliminarea taxei de spatii verzi, injumatatirea taxei de promovare a statiunii pentru persoanele juridice si eliminarea acesteia pentru persoanele fizice.

“Am propus doua masuri: eliminarea taxei de spatii verzi, iar dupa o analiza incasari-cheltuieli am propus eliminarea taxei de promovare pentru persoanele fizice, reducerea cu 50 la suta a taxei de promovare platita de agentii economici. Pentru cei care au terenuri de sport in Mamaia, tocmai pentru a-i incuraja sa le tina am introdus o taxa de 50 de lei, care era de 4.000 de lei, ca un semnal de incurajare a activitatilor sportive si ca o intentie ferma a Consiliului Local de pastrare a destinatiilor terenurilor sportive”, a declarat Decebal Fagadau.

El a propus si modificarea taxei de liniste pentru agentii economici cu spatii comerciale. Astfel, agentii economici cu spatii cuprinse intre 100 si 150 de metri patrati vor plati 500 de lei in loc 1.100 - 1.400 de lei, in functie de tipul de activitate.

De asemenea, taxa de liniste va fi eliminata de anul viitor pentru agentii economici din Portul Constanta deoarece acestia platesc servicii de paza prin contractul pe care il au incheiat cu Administratia Porturilor Maritime Constanta.

O alta modificare importanta se refera la taxa de habitat care varia intre 3 si 10 lei pe luna, in functie de veniturile locuitorilor municipiului, astfel ca de anul viitor constantenii vor plati 3 lei pe luna. Toate aceste propuneri au fost votate in unanimitate de Consiliul Local.

Decebal Fagadau a mai anuntat ca taxele in municipiul Constanta nu se vor schimba in 2016, noutatea prevazuta de Codul Fiscal fiind ca de anul viitor se impoziteaza si terenul de sub imobil, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o...
Festivalul Național de Muzică...

Taxa de promovare a statiunii Mamaia a fost aprobata de Consiliul Local Constanta in urma cu doi ani si jumatate. Conform hotararii, hotelurile si cazinourile plateau 4.000 de lei pe an, unitatile de alimentatie publica - 3.500 de lei pe an, moteluri, vile turistice, cabane,bungalouri, sate de vacanta, campinguri, pensiuni turistice si pensiuni agroturistice - 3.000 de lei pe an, farmaciile, atelierele foto, atelierele de jocuri, spalatoriile auto - 2.000 de lei pe an, comertul ambulant este taxat cu sume cuprinse intre 400 si 1.000 de lei pe an, iar pentru o locuinta taxa era 100 de lei pe an. Din fondurile stranse cu aceasta taxa se asigura promovarea statiunii Mamaia si organizarea diferitelor evenimente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.