Dan Sova a fost scos miercuri din Arestul Capitalei si dus la DNA pentru a da declaratii in fata anchetatorilor, senatorul fiind acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi luat 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura, spun surse judiciare.

Senatorul Dan Sova este din 14 decembrie in Arestul Politiei Capitalei, dupa ce instanta suprema a admis cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a emis un mandat de arestare pentru 20 de zile, pana in 2 ianuarie 2016 inclusiv. Anterior, Dan Sova a stat zece zile in arest la domiciliu.

Potrivit unor surse judiciare, Dan Sova a fost dus la DNA, miercuri, pentru a da declaratii in fata anchetatorilor.

Senatul a avizat in 3 decembrie cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a lui Dan Sova, iar in aceerasi zi senatorul a fost retinut pentru 24 de ore. In 4 decembrie, instanta a decis plasarea lui Dan Sova in arest la domiciliu, iar zece zile mai tarziu, acesta a fost arestat preventiv, in urma admiterii contestatiei procurorilor.

In noul dosar, senatorul Dan Sova este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Este al treilea dosar in care Dan Sova este acuzat de coruptie si este pentru a treia oara cand senatorii au fost chemati sa se pronunte cu privire la ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia in vederea arestarii, ei respingand, in martie si in iunie, o alta solicitare referitoare la dosarul "Turceni- Rovinari", in care este judecat alaturi de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa fostul director general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiti pentru a achita un imobil cumparat in Bucuresti.

Mihai Balan a fost retinut in 19 noiembrie, de procurorii DNA, care o zi mai tarziu au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea lui preventiva. Solicitarea a fost respinsa, in 20 noiembrie, de instanta, care a dispus ca Balan sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar. Balan este acuzat de abuz in serviciu, pentru ca a incheiat un contract de asistenta juridica cu o firma, influentat de senatorul Dan Sova.

Dan Sova este acuzat si in dosarul "Turceni-Rovinari", in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul premier Victor Ponta, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, senatorul este urmarit penal de DNA intr-un dosar privind contracte de consultanta juridica cu CET Govora, cu prejudiciul de peste un milion de euro, alaturi de senator fiind cercetati si Mihai Balan si Constantin Lapadat, directorul general, respectiv directorul economic de la CET Govora. Procurorii il acuza pe Dan Sova, senator, la data faptelor reprezentant al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", de doua infractiuni de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citeste si:
ICCJ: Dosarul lui Dan Sova se va rejudeca de la zero, in urma...
ICCJ: Dosarul lui Dan Sova se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.