Sala Palatului gazduieste duminica, 20 decembrie, de la ora 19.30, cel mai emotionant concert de Craciun, incarcat de semnificatii si in totalitate autentic: Concertul sustinut de Grigore Lese si cetele de colindatori, cu un invitat special - Maria Raducanu.

Surpriza in concertul Grigore Lese este invitata speciala Maria Raducanu, cantautoare si exceptionala solista, cu o larga deschidere interpretativa, combinand jazz, etno-jazz, muzica veche europeana si fado cu muzica populara romaneasca. Intalnirea cu muzica Mariei Raducanu este intalnirea cu propriile emotii: zbuciumate, linistite, uitate, uneori pasionale. Grigore Lese si Maria Raducanu vor crea starea de sarbatoare, de inceput de timp si de lume, aducand publicului bucurie in asteptarea Craciunului.

Concertul de Colinde Grigore Lese la Sala Palatului marcheaza, totodata, includerea, in urma cu doi ani, a Colindatului in Ceata Barbateasca pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Colindele romanesti, devenite patrimoniu al umanitatii, vor primeni sufletul publicului, pregatindu-l penttru sarbatorile de iarna.

„Anul e gata sa zboare in adancul ceriului. De cand e lumea si pamantul se canta imnuri de lauda in cinstea Timpului, care moare si invie. Colindele se scandeaza ca sa nu se uite. Sunt cele mai vechi cantece ale omenirii, le-au ctitorit zeii. Colindatorii se rotesc, se reintorc, retraiesc calea stramosilor, ajutati de Timp si de cei doi copii ai sai, Soarele si Luna. Iisus Hristos se naste si inseamna lumina, cuvant, intrupare. A coborat pe pamant sa ne duca la ceruri. Ne-a invatat sa fim calatori. Colindatorii sunt calatori. Ne-a imbogatit cu harul mantuirii. Vine pe lume copil, este imbracat cu lumina si scutece, ne invata sa iubim. Se naste in saracie si ne spune ca trebuie sa fim darnici. Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos este o sarbatoare a darurilor si trebuie sa primeneasca, alaturi de legea crestina si legea pamantului. Ne invata sa stam la masa dupa ceremonialul taranesc - Batran, Bun, Sfant si Domn - pentru a avea lumina in suflet si intelepciune in gand”, Grigore Lese.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Adevarata procesiune a satului romanesc, colindatul inseamna a umbla din casa in casa, intr-o rotire ceremoniala ce cuprinde intreaga comunitate. In timp ce cantecele de stea sunt lirice si au teme religioase, colindele sunt razboinice,barbatesti. Nenumarate sunt colindele romanilor, tematica lor este de o mare diversitate iar clasificarile au ajuns sa fie adevarate provocari pentru etnologi. O parte din aceasta lume o va aduce Grigore Lese, impreuna cu cetele de colindatori, anul aceasta la Sala Palatului.

Concertul extraordinar Grigore Lese face parte din Proiectul national cultural „Arta contra drog 2015”, initiat de CIADO Romania, presedinte academician Constantin Balaceanu. Evenimentul are loc duminica, 20 decembrie, ora 19.30, la Sala Palatului.

Biletele se gasesc la Sala Palatului si online, pe: vandbilete.ro, bilete.ro, myticket.ro, blt.ro, iabilet.ro, eventim.ro. Acestea sunt disponibile la urmatoarele categorii de preturi: categoria VIP – 200 de lei, categoria I – 150 de lei, categoria a II-a – 100 de lei, categoria a III-a – 60 de lei.

Citeste si:
10 lucruri pe care nu le știai despre Profesor Brian Cox. Numărul 9...
10 lucruri pe care nu le...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.