Un numar 58 de migranti, majoritatea din Afganistan, au fost prinsi de politistii de frontiera vasluieni, in acest an, dupa ce au intrat ilegal in tara, cu intentia de a ajunge in state din spatiul Schengen, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentantilor Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF) Vaslui, majoritatea celor care au trecut fraudulos granita sunt de origine afroasiatica, in special din Afganistan, insa au fost si migranti din Georgia, Ucraina si Republica Moldova.

”Pe tot parcursul acestui an, au existat 28 de treceri frauduloase ale frontierei de stat a Romaniei, cu unul sau mai multi emigranti. Cu exceptia a cinci cazuri din Punctul de Trecere a Frontierei Albita, in care s-a incercat intrarea in tara cu documente false, patrunderile ilegale in Romania s-au facut pe la frontiera verde, prin trecerea raului Prut inot sau cu barci pneumatice. Niciuna din cele 58 de persoane nu a solicitat o forma de protectie din partea statului roman”, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Vaslui, Irina Mirica.


Comparativ cu anul trecut, fenomenul migratiei ilegale pe frontiera de est a Uniunii Europene este in crestere cu 20%, in conditiile in care, pe tot parcursul anului 2014, au existat 47 de migranti depistati de politistii de frontiera vasluieni dupa ce au intrat ilegal in Romania, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.