Potrivit unui comunicat al MS, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a decis eliberarea lui Benoni Tiganiuc din functia de consilier al secretarului de stat Dorel Sandesc, "ca urmare a afirmatiilor domnului consilier dupa intalnirea cu medicii participanti la concursul de rezidentiat".

Benoni Tiganiuc, consilier al secretarului de stat Dorel Sandesc din Ministerul Sanatatii (MS), a fost eliberat din functie, dupa ce, joi, ar fi spus mai multor absolventi ai facultatilor de medicina, cu care reprezentantii MS avusesera o intalnire, sa isi vada interesul si sa plece din tara.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii s-au intalnit joi cu un grup de absolventi ai facultatilor de medicina care au obtinut punctaj de promovare si nu au putut alege loc/post din cauza epuizarii acestora, scrie MEDIAFAX.

In presa s-a scris ca Benoni Tiganiuc, conducandu-i pe absolventi la finalul intalnirii, le-ar fi spus sa isi vada interesul si sa plece sa munceasca in strainatate.

Reprezentantii Ministerul Sanatatii spun ca institutia "se delimiteaza de afirmatiile facute de consilierul Benoni Tiganiuc intr-un cadru informal, dupa incheierea discutiilor dintre reprezentantii Ministerului Sanatatii si reprezentantii medicilor".

Conducerea MS a aflat de afirmatiile lui Tiganiuc din mass-media, se mai precizeaza in comunicat. "Este regretabil ca un reprezentant al Ministerului Sanatatii a afirmat astfel de lucruri. Ne preocupa in mod special identificarea unor solutii pentru stoparea fenomenului migratiei medicilor si asigurarea personalului medical necesar in unitatile sanitare publice", a afirmat Patriciu Achimas-Cadariu, ministrul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.