Elevii romani au obtinut cinci medalii de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, desfasurata in Coreea de Sud, in perioada 2-11 decembrie, la care au participat 249 de elevi din 46 de tari, a anuntat, vineri, Ministerul Educatiei.

Medaliile de argint au fost obtinute de Miruna Ioana Belciu, eleva in clasa a IX-a la Colegiul National "Gheorghe Vranceanu" din Bacau; Alexandra Irina Edu, in clasa a X-a la Colegiu National "Sfantul Sava" din Bucuresti; Madalina Elena Stanasel, in clasa a IX-a la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, Stefan Razvan Balauca, in clasa a X-a la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani si Hakan Calila, in clasa a X-a la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta.

Elevii Stefan Razvan Balauca si Hakan Calila au fost laureati cu argint si la editia precedenta a Olimpiadei Internationala de Stiinte pentru Juniori. Radu George Romanescu, elev in clasa a X-a la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, a fost medaliat cu bronz.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei, Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori este un concurs de tip integrativ, in care problemele acopera subiecte din trei discipline: chimie, fizica si biologie. Concurentii sustin trei probe: doua probe teoretice individuale si una practica- experiment pe echipe formate din trei elevi.

La editia a XII-a a Olimpiadei Internationalae de Stiinte pentru Juniori, care s-a desfasurat in Daegu- Coreea de Sud, au participat 249 de elevi din 46 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.