Fostul rector al Universitatii Ovidius din Constanta Tiberius Danut Epure a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce in luna mai Tribunalul Ilfov il condamnase la inchisoare cu executare, decizia de joi a instantei fiind definitiva.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, joi, apelul declarat de Tiberius Danut Epure si au desfiintat, in parte, sentinta penala pronuntata in luna mai de Tribunalul Ilfov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rejudecand cauza, instanta l-a condamnat pe fostul rector al Universitatii Ovidius la trei ani de inchisoare cu suspendare, pe o durata de cinci ani, ce reprezinta termen de incercare. Pe durata termenului de incercare, el trebuie sa se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Constanta, sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste opt zile, precum si intoarcerea, sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca si sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.

Sentinta Curtii de Apel Bucuresti de joi este definitiva, scrie MEDIAFAX.

In toamna anului 2013, Tiberius Danut Epure si prorectorul de atunci al Universitatii "Ovidius" Gabriela Stanciu au fost trimisi in judecata de catre procurorii DNA, fiind acuzati ca au luat mita de la mai multe persoane pentru a le da raspunsurile la admiterea la Facultatea de Farmacie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 27 iunie 2013 - 11 iulie 2013, Tiberius Danut Epure, in calitate de rector al Universitatii "Ovidius" din Constanta, prin intermediul lui Stere Tala, a pretins de la o persoana 4.000 de euro pentru a-i pune la dispozitie, inaintea examenului, subiectele la disciplinele de concurs pentru admiterea la Facultatea de Farmacie, astfel incat o candidata sa fie admisa fraudulos.

De asemenea, in 18 iulie, Tiberius Danut Epure ar fi pretins de la o persoana 5.000 de euro pentru a facilita admiterea unei candidate la Facultatea de Farmacie, au precizat procurorii.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Gabriela Stanciu este acuzata ca, in cursul lunii iulie 2012, a primit mita 1.500 de euro de la Lucica Toader, pentru a facilita admiterea fiicei acesteia la Facultatea de Farmacie. In cursul aceleiasi luni, Stanciu i-ar fi pus la dispozitie Lucicai Toader cate 50 de subiecte, inclusiv raspunsurile corecte, subiecte selectate pentru disciplinele de examen biologie si chimie.

In luna mai a acestui an, fostul rector a fost condamnat de o instanta a Tribunalului Ilfov la patru ani si trei luni de inchisoare, cu executare, in timp ce in cazul Gabrielei Stanciu magistratii au hotarat achitarea, sentinta de atunci a instantei nefiind definitiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.