8 Decembrie 2015 , 13:47 in Social
Inspectorii antifrauda vor controla in intervalul 31 decembrie - 5 ianuarie restaurantele si cluburile care organizeaza petreceri de revelion, in cadrul unei noi operatiuni, denumita "Revelion 2016", a anuntat, luni, conducerea ANAF.

"In intervalul 31 decembrie - 5 ianuarie, inspectorii antifrauda vor controla, la nivelul intregii tari, localurile care organizeaza petreceri de revelion. In cadrul acestei operatiuni se urmareste verificarea modului in care operatorii economici au inregistrat sumele incasate pentru pachetele de revelion vandute, precum si incasarile din seara de revelion care nu au fost prinse in pachetele respective", se arata intr-un comunicat al ANAF.

ANAF a decis ca, dupa finalizarea primei etape a operatiunii "Cristal", toate resursele operative si materiale implicate in verificarea centrelor engros din toata tara sa fie relocate in cadrul unei noi operatiuni, denumita "Revelion 2016".

"Revelion 2016" urmareste verificarea modului in care operatorii economici au inregistrat sumele incasate pentru pachetele de revelion vandute, precum si incasarile din seara de revelion care nu au fost prinse in pachetele respective. Actiunea se bazeaza pe monitorizarea ofertelor organizatorilor. In etapa de predocumentare, pe baza datelor din surse deschise si proprii legate de capacitatea localurilor, numarul pachetelor oferite la vanzare, cuantumul aprovizionarilor si inregistrarea acestora in evidentele contabile, s-a alcatuit profilul de risc si esantionul de verificat.

In cadrul operatiunii "Cristal" sunt vizate in total 60 de centre engros. Prima etapa este programata sa se incheie pe 25 decembrie, urmand sa fie reluata la inceputul anului viitor, dupa analizarea rapoartelor de evaluare ale primei etape.

Fiscul a anuntat ca a aplicat 3.681 de amenzi totalizand 21,36 milioane lei (4,85 mil. euro) in cadrul "Operatiunii Cristal", in perioada 19 octombrie - 1 decembrie. Inspectorii fiscali au verificat in acest interval 3.348 de contribuabili, confiscand bunuri si numerar in valoare de 10,57 milioane lei si au dispus masuri asiguratorii de circa 1,82 milioane lei.

Totodata, acestia au interzis si au suspendat activitatea a 230 de comercianti pentru nedotarea cu case de marcat sau neutilizarea acestora. Circa 780 de contribuabili au fost invitati la sediul ANAF pentru verificari amanuntite.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului ANAF anunta operatiunea Revelion 2016: Verificam localurile unde au loc petreceri de sfarsit de an.