Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, considera ca salariile personalului medical trebuie sa corespunda pregatirii profesionale si complexitatii atributiilor la locul de munca si ca majorarea de 25 la suta aplicata de la 1 octombrie este doar primul pas in aceasta directie.

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, s-a intalnit luni cu reprezentantii Federatiei sindicale Sanitas. Principalele subiecte dezbatute la intalnire de luni au fost Legea salarizarii unitare, deblocarea posturilor, acordarea tichetelor de masa tuturor categoriilor de personal sanitar, situatia personalului din directiile de sanatate publica.

Cu aceasta ocazie, ministrul Sanatatii a spus ca salariile personalului medical trebuie sa corespunda pregatirii profesionale si complexitatii atributiilor la locul de munca. In acest sens, marirea salariala de 25 la suta, aplicata incepand cu data de 1 octombrie 2015, reprezinta doar primul pas in aceasta directie, a spus Cadariu.

Totodata, la intalnire a fost analizata si salarizarea angajatilor din directiile de sanatate publica, cabinetele medicale din scoli si din centrele de transfuzie sanguina (conform Anexei nr. 1 din Ordonanta nr. 17 /2008 cu modificarile si completarile ulterioare), dar si necesitatea dezvoltarii acestor sectoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.