Trupe din Romania, R. Moldova si SUA vor sustine un exercitiu multi-national NATO de aparare colectiva, incepand de luni, la Smardan, la eveniment participand infanteristii marini si marinarii Companiei de Arme Intrunite si Black Sea Rotational Force.

Potrivit unui comunicat de presa al Ambasadei SUA la Bucuresti, in cadrul exercitiului militar Plantinum Lynx 16-2 pentru imbunatatirea apararii colective in Europa de Est, care va debuta luni, la Smardan, Compania de Arme Intrunite va transporta tancurile, artileria si alte echipamente grele pe cale feroviara din Bulgaria, unde vor sustine integrarea mecanizata, tehnici de bresa, tactici de tragere debarcata, foc indirect cu scopul de a imbunatati capacitatea de lupta in operatiuni intrunite, tacticile anti-tanc si alte abilitati esentiale de lupta.

Presa va avea acces vineri la un exercitiu cu tragere de lupta cu arme combinate incluzand tancuri, artilerie si sprijin aerian apropiat.

Compania de Arme Intrunite stationata in Bulgaria a sosit in august 2015 pentru a sprijini aliatii si partenerii NATO din regiune si pentru a aduce o componenta de abilitati mecanizate exercitiilor multi-nationale, mentioneaza sursa citata. Compania este o unitate aditionala a Black Sea Rotational Force, o rotatie semi-anuala a Infanteriei Marine si a Marinarilor dislocati in Romania pentru a raspunde unei game variate de operatiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului European al Statelor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.