Copresedintele PNL Vasile Blaga sustine ca, in timpul guvernarii anterioare, PSD ”a cumparat” 496 de primari liberali si a inceput 1.800 de lucrari in tara, ”numai” in localitati conduse de primari social-democrati,

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, sambata, la Timisoara, intr-o conferinta de presa, ca, in timpul guvernarii PSD, acest partid ”a cumparat” aproape 500 de primari liberali si a inceput lucrari ”numai” in localitati conduse de edili social-democrati.

”De patru ani, din nefericire, in Romania, fondurile pentru administratiile publice locale se aproba printr-un proiect netransparent, printr-un ordin de ministru. Cand am decis sustinerea Guvernului Ciolos, am cerut depolitizarea administratiei si transparenta totala in alocarea fondurilor publice. Am cerut sa se publice in Monitorul Oficial toate ordinele de ministru. Primii pasi au fost facuti. Se observa diferente uriase in alocari de fonduri. PSD a cumparat 496 de primari de la PNL, a inceput 1.800 de lucrari in tara numai la primari PSD, fapt prezentat si de Curtea de Conturi, iar fondul de rezerva a fost marit de 14,5 ori, ceea ce este ilegal”, a declarat Vasile Blaga.

De asemenea, Blaga a precizat ca isi doreste ca macar o parte din actualii ministri sa se inscrie in PNL si chiar sa candideze la alegerile de anul viitor.

”Mi-as dori si imi doresc foarte mult ca acest guvern sa performeze, mi-as dori ca cei care sunt in acest guvern sa se inscrie in PNL si sa candideze in 2016. Cine va fi ales, va fi ales”, a subliniat liderul liberal.

Vasile Blaga a mai spus ca PNL a luat decizia corecta de a sustine Guvernul condus de Dacian Ciolos si considera ca in perioada urmatoare ar trebui schimbati prefectii. ”Daca PNL ar fi reusit ca prin motiune de cenzura sa ajunga la putere, guvernul era al PNL si sigur ar fi negociat cu alte formatiuni necesare pentru a crea majoritate. In Senat, PNL are doar 59 de senatori, deci e nevoie de astfel de negocieri. Dar decizia pe care am luat-o cred ca e cea corecta. Nu puteam veni la guvernare. Sa nu uitam ca acest guvern a venit la presiunea strazii, deci sustinem guvernul de tehnocrati. Sa nu uitam ca prefectii, toate deconcentratele sunt la PSD. Oamenii apolitici consideram ca sunt absolut utili acum. Ar trebui schimbati prefectii, mai ales ca sunt situatii, cum e la Timis, unde instantele au decis asa ceva”, a mai spus Blaga.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

In judetul Timis, fostul prefect Mircea Bacala, care a fost eliberat din functie in mai 2012, a obtinut in instanta o decizie definitiva prin care trebuie repus in functie. Decizia instantei este din anul 2013, dar inca nu a fost pusa in aplicare. In prezent, prefectul judetului Timis este Eugen Dogariu care a fost numit in functie in anul 2012, tot printr-o decizie a instantei de judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.