Capitanii Antonina Radu si Petrica George Matei, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, au fost trimisi in judecata de DNA, fiind acuzati ca au facut verificari in clubul Colectiv fara a lua masurile legale in privinta respectarii normelor PSI.

Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in stare de arest, pe Antonina Radu si Petrica George Matei, ofiteri-inspectori cu gradul de capitan in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, la data faptelor, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procesul celor doi angajati ISU va incepe, sambata, de la ora 10.00, la Tribunalul Militar Bucuresti. La primul termen al procesului judecatorul de camera preliminara va verifica masurile asiguratorii si preventive din dosar.

Conform anchetatorilor, in perioada septembrie 2014 - primavara anului 2015, Antonina Radu si George Petrica Matei, in calitate de ofiteri inspectori in cadrul ISU Bucuresti, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca SC Colectiv Club S.R.L. Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu.

Astfel, cei doi angajati ai ISU ar fi permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au luat nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, "aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta."

Procurorii DNA sustin ca, desi au facut mai multe deplasari la SC Colectiv Club SRL, Antonina Radu si Petrica George Matei nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca societatea sa fie luata in evidenta de catre ISU Bucuresti, ca functionand fara aviz sau autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Mai mult, potrivit referatului procurorilor, cei doi angajati ai ISU s-ar fi oferit sa-i ajute pe patronii clubului cu intocmirea dosarului pentru obtinerea avizului PSI, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Pe 10 noiembrie, Tribunalul Militar a decis arestarea lui George Matei si plasarea in arest la domiciliu a Antoninei Radu, instanta motivand in cazul acesteia ca are in ingrijire o fiica de opt ani si un frate de 42 de ani fara niciun venit, cu handicap psihiatric accentuat. Pe 14 noiembrie a fost insa arestata si Antonina Radu, prin decizia definitiva a Curtii Militare de Apel.

In urma incendiului din 30 octombrie, de la clubul Colectiv, 60 de persoane au decedat si alte aproximativ 150 au fost ranite si internate in spitale din Capitala, ulterior unele dintre acestea fiind transferate la clinici din strainatate sau externate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.