Judecatoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmaririi penale in cazul lui Traian Basescu, in dosarul in care un barbat din Craiova l-a reclamat pe fostul presedinte ca in 2007 a afirmat ca va demisiona in cinci minute si nu s-a tinut de cuvant.

Instanta a constatat ca este legala si temeinica ordonanta procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a confirmat redeschiderea urmaririi penale in cazul fostului presedinte Traian Basescu.

Decizia Judecatoriei Sectorului 5 este definitiva.

Dosarul a ajuns la Judecatoria Sectorului 5 dupa ce, in 9 octombrie, Inalta Curte de Casatie si Justitie, a stabilit ca Judecatoria este competenta sa analizeze si sa dea o solutie cererii Parchetul instantei supreme de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in dosarul in care un barbat din Craiova l-a reclamat pe fostul presedinte Traian Basescu ca nu si-a tinut promisiunea de a demisiona, asa cum afirmase.

"A fost o declaratie verbala asupra careia am revenit imediat dupa votul dat in Parlament (...) Parchetul imi face un program extrem de alert. Nu este o fericire, dar ma voi supune oricarei chemari", declara Traian Basescu, in octombrie, la ICCJ.

Tot Judecatoria Sectorului 5 a confirmat, la sfarsitul lunii octombrie, redeschiderea, de catre PICCJ, a urmaririi penale in cazul lui Traian Basescu, in dosarul in care Corneliu Vadim Tudor a depus pe numele fostului presedinte, in 25 noiembrie 2009, o plangere privind jurnalistii rapiti in Irak. Corneliu Vadim Tudor a decedat in 14 septembrie 2015.

Instanta a mai constatat atunci ca a ramas fara obiect cererea de redeschidere a urmaririi penale pentru Vasile Blaga, in urma denuntului formulat de Corneliu Vadim Tudor in 25 noiembrie 2009. Acesta sustinea ca fostul presedinte Traian Basescu si copresedintele PNL Vasile Blaga se fac vinovati de disparitia a patru milioane de dolari din rascumpararea platita de statul roman pentru eliberarea celor trei jurnalisti romani. In cazul lui Vasile Blaga, ancheta a fost inchisa in 2010, printr-o decizie de neincepere a urmaririi penale. Fata de Traian Basescu, insa, nu s-a putut lua atunci o decizie deoarece acesta se bucura de imunitatea functiei de presedinte al Romaniei, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Instanta a confirmat redeschiderea urmaririi in cazul lui Traian Basescu si in alte dosare, printre acestea fiind cel privind modul in care a obtinut, in perioada in care era primar al Capitalei, casa din strada Mihaileanu.

Traian Basescu spunea ca se asteapta ca pe numele sau sa fie deschise 60-80 de dosare penale, sustinand ca, atunci cand si-a terminat mandatul de primar, impotriva sa erau depuse 700 de plangeri de catre chiriasi ai unor imobile nationalizate si de catre "mici afaceristi" carora Primaria Capitalei, pe care a condus-o in perioada 2000-2004, le-a demolat chioscurile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.