La sfarsitul lui august 2015, locuitorii Romaniei au putut observa un fenomen neobisnuit: Cararea lunii, o lumina de 2000 de kilometri care a strabatut tara.

Luna, precum un marker, isi lasa urma pe harta Romaniei, observand schimbarile Pamantului inca de la inceput. Si, in ultima perioada, au fost din ce in ce mai multe… Asa ca a coborat sa puna lumina pe aceste schimbari, sa ne ajute sa le vedem:

  • Padure batrana de fag si padure defrisata din Parcul National Piatra Craiului;
  • „Pietre vii” - trovantii din Costesti si cariere ale zacamintelor epuizate din Rosia Montana;
  • Biserica de piatra plina de lumina din Santamaria-Orlea si biserica acoperita cu „apele” iazului de decantare din satul parasit Geamana; Zidurile fabricii de formaldehida din Sebes si garduletul casei din spatele CET Rovinari.
Deplasarea neobisnuita a Lunii prin Romania a fost inregistrata de artistul rus Leonid Tishkov, prin 14 fotografii, si de alti martori oculari, prin notite, insemnari de pe harta si inregistrari video.

Expozitia Interactiva „Calatoria Lunii personale in Romania” este

  • O invitatie din partea Lunii insasi - Luna va fi „gazda”, care va intampina la intrare si va invita sa creati propria fotografie cu ea
  • Experienta de a vedea lucruri care nu se vad la lumina zilei de lucru - Fotografii artistice nocturne din locuri greu accesibile
  • O masa de lucru unde puteti crea propriul Poster
  • si…o intalnire romantica alternativa sub clar de Luna
La deschiderea expozitiei, pe 7 decembrie 2015, evident Lunea, de la ora 17, Leonid Tishkov va darui fotografii din Calatoria Lunii in Romania tuturor pamantenilor care ajung sa salute Luna la Muzeul National al Taranului Roman.

Artistul Leonid Tiskov de 2 ani fotografiaza povestea lunii pe toate continentele. A calatorit cu instalatia in China, Franta, Taiwan, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda si Arctica.

Citeste si:
Număr impresionant de vizitatori la expoziția „Grădina Luminilor”...
Număr impresionant de...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.