Institutul National de Sanatate Publica si Directia de Sanatate Publica Bucuresti fac o analiza a infectiilor la pacientii cu arsuri, urmand sa prezinte un raport complet si un plan de masuri concrete, anunta Ministerul Sanatatii.

Directia de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti a recoltat probe care atesta incarcatura microbiana aeriana si probe care sa arate incarcatura bacteriana de pe suprafetele din incinta spitalelor. Rezultatele acestor teste vor fi finalizate in cursul saptamanii viitoare, informeaza Ministertul Sanatatii.

"Astazi, principala preocupare a echipei de la Ministerul Sanatatii o reprezinta recuperarea medicala a ranitilor care se afla in acest moment in spitalele din tara si din strainatate. Refacerea va fi de lunga durata si presupune recuperare medicala, dar si suport psihologic care sa duca la reintegrarea sociala a acestor tineri", a declarat ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.

Infectiile instraspitalicesti reprezinta, pe plan international, una ditre complicatiile cele mai frecvente ale pacientilor cu arsuri majore. Conform studiilor de specialitate, in acest domeniu, 75% dintre decesele pacientilor cu arsuri sunt asociate cu complicatii infectioase si/ sau leziuni pulmonare, mai spun reprezentantii ministerului.

Infectiile reprezinta doar unul dintre multiplii factori determinanti ai prognosticului in cazul pacientului cu arsuri. Principalul factor care a determinat decesul pacientilor raniti in incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave, mai spune sursa citata.

In comunicat se mai arata ca, pentru tratamentul adecvat al infectiilor nosocomiale, spitalele au avut la dispozitie medicatia si mijoacele terapeutice necesare. Acestea au fost asigurate prin programul destinat pacientului critic, care, pentru anul 2015, avea prevazut un buget de peste 200 milioane lei, care a fost suplimentat dupa incendiu cu 23,6 milioane de lei, in urma solicitarilor transmise de spitalele care au preluat victimele, scrie MEDIAFAX.

In plus, la solicitarea Ministerului Sanatatii, Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" a oferit consultanta de specialitate tuturor spitalelor prin medici specialisti si s-au efectuat analize microbiologice, a conchis sursa citata.

Citeste si:
Epidemie de rujeolă la nivel național! Măsurile impuse pentru...
Epidemie de rujeolă la nivel...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.