Peste 800 de hectare de terenuri agricole, paduri si pasuni din judetul Giurgiu au fost inundate, joi, dupa ce raurile Neajlov si Dimbovnic au iesit din matca din cauza ploilor, cea mai afectata fiind localitatea Calugareni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Giurgiu, patru localitati ale acestui judet sunt afectate de inundatii, joi, ca urmare a precipitatiilor abundente si a iesirii din matca a raurilor Neajlov si Dimbovnic.

Astfel, la Clejani, Iepuresti, Singureni si Calugareni apele au acoperit 130 de hectare de teren arabil, 350 de hectare de padure si 390 de hectare de pasune. De asemenea, viiturile au afectat un pod si un podet si au acoperit drumul comunal 105 Iepuresti-Chirculesti, care a fost inchis circulatiei, fiind impracticabil pe o lungime de peste un kilometru.

Cea mai afectata este comuna Calugareni, unde apele au acoperit 300 de hectare de pasune, 300 de hectare de padure, 50 de hectare de teren arabil, iar noua gradini au fost inundate, scrie MEDIAFAX.

La ora transmiterii acestei stiri, nu exista localitati izolate in judetul Giurgiu.

Potrivit ISU Giurgiu, pe raul Neajlov se inregistreaza o depasire de trei centimetri a cotei de atentie, iar cota de atentie a raului Glavacioc este depasita cu 16 centimetri. Fortele de interventie ale Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu sunt pregatite sa actioneze in zonele afectate de inundatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.