Suntem obisnuiti sa vorbim despre performanta in sport. Vorbim de jucatoare de tenis in topul mondial, comentam reusitele unor fotbalisti celebri, suntem entuziasmati de spectacolul sportiv la cel mai inalt nivel in basket, polo sau rugby.

Exista o intreaga diversitate de sporturi si fiecaruia dintre noi i se potriveste cel mai bine un anumit sport. La fel este si in lumea complexa a investitiilor unde este dificil sa o gasesti pe cea mai potrivita tie.

In universul investitiilor astazi ne confruntam cu numeroase provocari, dar in cele din urma, obiectivele noastre sunt atemporale. Atunci cand ne gandim la investitii ne dorim pe de o parte sa conservam valoarea economiilor noastre, sa ne construim o plasa de siguranta financiara pe termen lung si nu in ultimul rand, sa ne crestem veniturile viitoare. Cand ne gandim la investitii ne gandim la planurile noastre de viitor.

In conditiile actuale in care rata dobanzii la depozitele bancare este la minime istorice, iar randamentele titlurilor de stat sunt aproape nesemnificative, este ca pentru a ne satisface obiectivele noastre financiare pe termen lung avem nevoie si de altceva. Iar cea mai buna solutie pe termen mediu si lung de a ne creste performanta economiilor noastre o reprezinta investitia intr-un portofoliu diversificat de instrumente financiare.

Elementul cheie din afirmatia de mai sus este diversificarea. Teoria diversificarii se aplica in toate domeniile de activitate. De la diversificarea alimentatiei, la diversificarea surselor de energie, pana la diversificarea gamei de produse realizata de o companie, peste tot se urmareste diversificarea. Cu atat mai mult in domeniul financiar diversificarea este esentiala.

Iar cea mai simpla solutie de diversificare pentru cineva care intentioneaza sa economiseasca/investeasca pe termen lung este diversificarea prin intermediul unui portofoliu de fonduri de investitii sau direct prin intermediul unui fond de investitii care face plasamente in mai multe clase de active (fonduri diversificate si de Absolute-Return).

Intra pe www.pentruviitorulmeu.ro si te ajutam sa iti alegi un Portofoliul de Investitii care ti se potriveste cel mai bine. Aici cream solutii de investitii pentru viitorul tau!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.