Mii de credinciosi au mers, sambata, la Manastirea Prislop, judetul Hunedoara, pentru a se ruga la mormantul parintelui Arsenie Boca, fiind oficiat un parastas cu ocazia comemorarii a 26 de ani de la moartea acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Credinciosii au sosit in numar mare, sambata, la Manastirea Prislop din judetul Hunedoara, in cimitirul careia este ingropat parintele Arsenie Boca, pentru a comemora 26 de ani de la moartea acestuia. Cu acest prilej, la manastire a avut loc si un parastas.

Capitanul Nicolae Raducu din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca este imposibil sa se faca o estimare corecta a numarului de pelerini de la Manastirea Prislop.

"Putem spune doar ca au fost mii de oameni la Manastirea Prislop, la mormantul parintelui Arsenie Boca. Nu putem face o estimare corecta deoarece e un continuu du-te-vino acolo. In timp ce unii pelerini sosesc, altii pleaca, asa ca e dificil sa spunem cate persoane participa, in aceste zile, la pelerinaj. Au fost persoane venite din toate colturile tarii", a declarat Nicolae Raducu.

El a afirmat ca inca de vineri au inceput sa soseasca pelerini, iar inclusiv pe timpul noptii portile Manastirii Prislop au ramas deschise, astfel ca oamenii au putut merge chiar si in noaptea de vineri spre sambata sa se roage la mormantul parintelui.

"Fortele de ordine se afla inca de ieri (vineri - n.r.) la manastire. A fost asigurat un flux acolo. Pe o poarta se intra, pe alta s-a iesit si, din fericire, nu au fost incidente. Au mai fost cativa oameni care s-au dus la medicii de la ambulantele prezente la fata locului sa isi masoare glicemia sau sa le spuna ca li s-a facut rau, pentru ca asa se intampla cand e un pelerinaj, vin oameni care au postit. Din fericire, niciunul dintre aceste cazuri nu a fost grav si nu a fost necesar transportul la spital", a spus Nicolae Raducu.

De asemenea, sursa citata a aratat ca temperaturile in zona Manastirii Prislop din judetul Hunedoara variaza intre un grad Celsius si minus un grad Celsius, iar in cursul zilei de sambata s-a lasat ceata.

Citeste si:
MMB solicită abrogarea restricţionării accesului pelerinilor din...
Mitropolia Moldovei şi...

In aceasta perioada, peste o suta de politisti, jandarmi si pompieri mentin ordinea si linistea publica in zona manastirii, dar si in incinta acesteia.

Anul trecut, peste 40.000 de credinciosi s-au rugat, timp de doua zile, la mormantul parintelui Arsenie Boca de la Manastirea Prislop din judetul Hunedoara, la 25 de ani de la moartea acestuia.

Arsenie Boca s-a nascut in 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate si apoi alungat de la manastire in timpul regimului comunist. Parintele Arsenie Boca a murit in 28 noiembrie 1989, el fiind considerat "Sfantul neincoronat al Ardealului".

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a inceput procesul de canonizare a lui Arsenie Boca, prin Episcopia Devei si Hunedoarei, care strange dovezi si marturii despre viata parintelui, proces ce poate dura mai multi ani.

Citeste si:
Cea mai puternică rugăciune a părintelui Arsenie Boca. Aceste...
Cea mai puternică rugăciune a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.