Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a lansat doua licitatii deschise pentru constructia centurilor oraselor Busteni si Comarnic, in baza unor contracte estimate la 40 milioane lei, fara TVA, proiectarea urmand sa dureze 3 luni, iar executia 4, respectiv 6 luni.

Pentru varianta de ocolire a statiunii Busteni, de un kilometru, contractul este estimat la 17,91 milioane lei, fara TVA. Contractul are o durata de 33 luni, din care perioada de proiectare 3 luni, cea de executie - 6 luni, iar ce de garantie - 24 luni.

In ceea ce priveste proiectarea si executia variantei de ocolire Comarnic, de 2,85 km, proiectul este estimat la 22,17 milioane lei fara TVA. Durata contractului este de 31 luni, din care perioada de proiectare - 3 luni, cea de executie - 4 luni, iar cea de garantie - 24 luni.

Ofertele pot fi depuse pana la 22, respectiv 21 decembrie, rezultatul licitatiilor putand fi contestat la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, scrie MEDIAFAX.

Dupa esecul constructiei autostrazii Comarnic - Brasov de catre consortiul Vinci - Strabag - Aktor, autoritatile au apelat la varianta unor centuri ocolitoare pentru unele dintre statiunile de pe Valea Prahovei, vizand fluidizarea traficului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.