Bucurestiul si 11 judete sunt, joi, sub avertizare cod galben de vant puternic, care la rafala atinge viteze de pana la 70 de kilometri pe ora.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod galben pentru judetele Constanta si Tulcea, valabila pana la ora 12.00. In cele doua judete, vantul atinge la rafala 60 - 70 de kilometri pe ora.

Bucurestiul si judetele Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman si Ilfov sunt sub avertizare cod galben pana la ora 13.00. In aceste zone, vantului atinge viteze de 55-65 de kilometri pe ora la rafala. Incepand de joi dimineata si pana vineri, la ora 08.00, 28 de judete din centrul, sud-vestul si nord-estul tarii sunt, total sau partial, sub avertizare cod galben de ploi si ninsori.

Precipitatiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor si se vor intensifica. Local in Moldova si in Transilvania, iar pe arii extinse si in zona montana vor fi mai ales ninsori si lapovita, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent, cu precadere in Carpatii Meridionali si Orientali.

In regiunile sudice si sud-estice vor predomina ploile, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat 35 de litri pe metru patrat, scrie MEDIAFAX.

Joi si in noaptea de joi spre vineri vor fi sub avertizare cod galben judetele Suceava, Botosani, Harghita, Covasna, Neamt, Iasi, Bacau, Vrancea, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara si cea mai mare parte din Alba, Cluj, Maramures si Bistrita-Nasaud.

De asemenea, vor fi sub avertizare partea de nord din Buzau, Prahova, Dambovita si Arges, nord-estul judetului Mures si mici portiuni din Timis, Arad, Bihor si Salaj.

Precipitatiile vor continua si in zilele care urmeaza si vor fi intervale in care vor fi abundente, potrivit ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.