Toate traseele montane din judetul Arges, din masivele Fagaras, Piatra Craiului, Leaota, Iezer-Papusa si Ghitu, au fost inchise, autoritatile luand aceasta masura intrucat, in ultimele 48 de ore, in zona montana a nins, iar pe unii versanti se produc curgeri de zapada.

Accesul turistilor a fost interzis pe traseele din masivele Iezer-Papusa si Ghitu, dar si in zona care depaseste altitudinea de 1.500 de metri a masivelor Fagaras, Piatra Craiului si Leaota, in judetul Arges, au anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, reprezentantii Consiliului Judetean Arges.

Masura de inchidere a traseelor montane a fost luata in conditiile in care, in ultimele 48 de ore, in zona montana a nins, iar stratul de zapada in zona Balea Lac - Cota 2.000 Transfagarasan masoara 30 de centimetri, scrie MEDIAFAX.

Sursa citata precizeaza ca, potrivit buletinului emis de Centrul de prognoza Transilvania Sud, pe valcelele cu panta mai mare de 40 de grade se observa curgeri de zapada, iar temperaturile in zona de creasta se vor mentine intre minus 6 si minus 8 grade Celsius.

Tot saptamana aceasta, autoritatile din Prahova au decis sa inchida traseele montane din Masivul Bucegi, care in aceasta perioada a anului nu sunt sigure pentru turisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.