Salina Slanic va fi inchisa pentru turisti pana la obtinerea tuturor avizelor, inclusiv cel de securitate la incendiu, reprezentantii ISU Prahova afirmand ca amenajarea din fosta mina de sare nu are nevoie, conform legii, de aviz ISU, dar ca vor cere un plan privind securitatea vizitatorilor.

Salina de la Slanic, judetul Prahova, si-a suspendat activitatea turistica pana la obtinerea tuturor avizelor, inclusiv avizul de securitate la incendiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Informatia a fost facuta publica de sindicalisti din cadrul Salinei, marti, in Comisia de dialog social organizata de Prefectura Prahova. Acestia au sustinut ca directorul Societatii Nationale a Sarii Salrom a decis ca in Salina de la Slanic sa se sisteze activitatea turistica pana cand salina va obtine toate autorizatiile si avizele de la toate institutiile, inclusiv de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova.

"Noi am pus in discutie ce au solicitat ei (sindicalistii de Salina Slanic - n.r.), urmand ca ISU sa le transmita raspunsul, sa le spuna daca au sau nu nevoie de emiterea autorizatiei, urmand sa avem o discutie cu conducerea Salrom privind decizia de inchidere a partii turistice pentru Salina Slanic", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, prefectul judetului Prahova, Rodica Paraschiv.

Ea a precizat ca mina de exploatare a sarii de la Slanic este in continuare functionala.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, colonelul Nicolae Popescu, a declarat ca, potrivit Hotararii de Guvern 1739 privind aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun autorizarii privind securitatea la incendiu, zona turistica amenajata in fosta mina de sare de la Slanic nu are nevoie de aviz ISU, intrucat nu se incadreaza in prevederile legii.

Cu toate acestea, ISU va cere reprezentantilor salinei un plan de securitate a vizitatorilor, in conditiile in care, anterior, a fost nevoie de interventia celor de la situatii de urgenta dupa ce liftul salinei s-a defectat, iar mai multe persoane aflate in mina, la 200 de metri sub pamant, au facut atacuri de panica.

"Faptul ca nu se incadreaza in HG 1739 nu inseamna ca noua nu ne pasa. Cel tarziu maine (miercuri - n.r.) le vom transmite un raspuns, in sensul in care actul mentionat nu prevedea incadrarea in prevederile acestei hotarari, dar vom cere un plan de masuri de protectie pentru vizitatori, sa transmita daca au capabilitatea de evacuare si de asigurare a securitatii vizitatorilor", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, colonelul Nicolae Popescu.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

Pe site-ul Salrom se arata ca Salina Slanic va fi inchisa, de miercuri, pentru verificari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.